sushi s kozicamaMetro Cash & Carry predstavio je jela pripremljena od morskih plodova za sve koji ovo ljeto žele obogatiti svoje morske jelovnike.

Kozice su čest sastojak mediteranske kuhinje, a kako umjesto piletine pristaju u tradicionalnom tajlandskom jelu Pad Thai, tjestenini pripremljenoj u woku uz Pad Thai umak i sastojke poput mljevenog kikirikija i tofua, pokazao je Vid Nikolić, chef u zagrebačkom Time Restaurant & Bar.

“Uspjeh naših kupaca smatramo svojim uspjehom i zato im Metro želi biti stručna podrška te ih redovito upoznavati s najnovijim trendovima u kulinarstvu. U sklopu redovitih druženja s iskusnim chefovima, ovaj smo se put fokusirali na ponudu morskih plodova kako bi naši profesionalni kupci ususret ljetu mogli obogatiti svoje morske jelovnike”, izjavio je Robert Kuhta, direktor nabave prehrane svježeg i ultra svježeg programa u Metro Cash & Carry-ju.

Morski jelovnik izvrsno ide uz vrhunska vina poput Mouton Cadeta, jedne od najboljih svjetskih vinarija – Baron Philippe de Rothschild. Mouton Cadet vrhunsko je francusko vino iz pokrajine Bordeaux i službeno vino filmskog festivala u Cannesu.

Rothschild je prva vinarija koja je buteljirala vino i na boce stavila etikete koje su u 20. stoljeću dizajnirali umjetnici poput Dalija, Miróa, Chagalla i Picassa. Mouton Cadet, vino koje je svjetlo dana ugledalo prije gotovo stotinu godina, čini djelić ponude Metro-a koja broji više od 600 domaćih i svjetskih vrsta vina.

Prisutni su imali priliku kušati kozice brenda Yuu n Mee koji donose dašak Azije na tanjur te jadranske kozice robne marke Horeca Select, koja sadrži više od 650 prehrambenih i neprehrambenih artikala, razvijenih suradnjom gastronomskih profesionalaca i Metro–a. Riječ je o kozicama koje su uzgajane i pakirane prema najvišim svjetskim standardima te koji uz kvalitetu, jamče i održivost izvora.

PROMO