VijestiZemljaFestival mladih maslinovih ulja, gastro delicija i vina

Festival mladih maslinovih ulja, gastro delicija i vina

maslinovo-ulje-festival-midiNa 5. festivalu mladih maslinovih ulja, gastro delicija i vina, koji se od danas do 19. studenog održava u Zagrebu, predstavlja se 30-tak proizvođača iz čitave Hrvatske.

Festival, čiji je organizator Wine&Gastro Academy Zagreb, prilika je da se najbolja hrvatska maslinova ulja predstave i približe najširoj publici, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Kustos Festivala, maslinar i vlasnik oleoteke Uje iz Splita Leopold Botteri kazao je kako je ovaj festival promocija hrvatskog maslinarstva.

Najavio je i kako će se u prostoru Wine&Gastro Akademije početkom ožujka iduće godine otvoriti muzejsko-galerijski centar maslinovog ulja u kojem će građani tijekom čitave godine moći uživati u okusima maslinovih ulja te doznati sve o njegovoj prehrambenoj vrijednosti.

Muzejsko-galerijski centar, kako je rečeno, logičan je nastavak Festivala maslinovog ulja.

Vlasnica maslinovog brenda Balija iz Fažane Nicoletta Balija kazala je kako je ovaj festival hvalevrijedna inicijativa jer se njime promoviraju najbolja hrvatska maslinova ulja te potiče potrošnja maslinovog ulja.

Osvrnuvši se na ovogodišnju berbu Balija je kazala kako je ulja malo, suša je uzela danak, no ono ulje koje je proizvedeno vrhunske je kvalitete.

Što se tiče ulaska u EU kazala je kako su pred proizvođačima novi izazovi, kao što su veliko tržište, konkurencija i niže cijene, no smatra kako će opstati oni koji će i dalje ustrajno držati kvalitetu i izvornost proizvoda.

Tijekom Festivala, koji se održava u zagrebačkom centru Kaptol, posjetitelji će moći besplatno degustirati vrhunske domaće proizvode – maslinova ulja, vina i ostale gastro delicije. (H)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...