U subotu, 30. ožujka, u organizaciji Udruge Women on Wine/WOW, a pod direktorskom palicom Sanje Muzaferije i u suradnji s agencijom IMC, održan je 7. Pink day – međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca.

Pink day se tradicionalno održava u prostoru Muzeja Mimara, koji je i ovoga puta obojan u ružičasto – reflektorima, cvijećem, uređenim stolovima, raspoloženjem i, naravno, vinom. Na Festivalu su se predstavili brojni izlagači – proizvođači ružičastih vina, njih preko 70, ali i vinski stručnjaci, kao i desetak proizvođača ekstra djevičanskih maslinovih ulja u okviru Green in Pink festivala. Omiljenu vinsku manifestaciju posjetilo je oko tisuću vinoljubaca, a obilježile su je druženja s vinarima i maslinarima te zanimljive vinske radionice koje su vodili izuzetni vinski znalci.

Svečanom otvorenju prisustvovala je i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, gospođa Ivana Grepo Galošić iz Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša koja je ružičastu vrpcu prerezale uz predsjednicu i osnivačicu WOW-a te direktoricu PINK DAY-a, Sanju Muzaferiju.

“Naš Festival nije samo ružičasta vinska smotra nego i festival dobre volje, optimizma, ženstvenosti, proljeća i cvijeća. Naravno, tu je i naš Green in Pink, mali ali važan festival ekstra djevičanskih maslinovih ulja koja svakako zaslužuju. Ove godine, specijalni fokus smo stavili na Hrvatsku, njene regije i ružičasta vina sa svih strana Lijepe naše. Tu su radionica Ružičasti jug powered by PBZ Card koju vodi Jelena Šimić Valentić; radionica Rosei Slavonije i Podunavlja powered by s.Oliver koju vodi Dario Grabarić i Rosei Istre & Kvarnera powered by SMEG koju vodi Mario Meštrović”, istaknula je Sanja Muzaferija.

Na Pink dayu su se ove godine po prvi puta mogli naći i detoks proizvodi iz portfelja Klara Kažinić-Kreho. To su Premium Storea koje je specijalno za Pink Day osmislila Dr. Lejla proizvodi iz ružičaste linije – Pink Lemonade i Pink Lady Smoothie – inspirirani upravo ovim festivalom.

Kako je Pink day ponajprije doživljen kao “ženski festival”, važnu ulogu je igrao i ružičasti lounge bar, tj. prostor za odmor koji je ove godine ostvaren u suradnji s Lidlom i Meblom/Kareom u kojem su se mogli odmoriti i fotografirati. Također, mnogi su zavrtili kolo sreće by S.Oliver i osvojili zanimljive i zgodne modne detalje, a neki zaljubljenici u ovaj festival kupovali su Pink day i WOW majice. Na postamentu pod staklenim zvonom bile su izložene i ružičaste Jimmy Choo cipele vrijedne 1000 dolara – nagrada za najkreativnije uređen izlagački stol.

Nagrada je dodijeljena u čast prerano preminuloj WOW članici Stanki Miljković, a odnijela ju je vinarija Bottega koja se uistinu potrudila urediti svoj izlagački stol.