Međunarodni festival ružičastih vina održat će se uoči Dana žena u Muzeju Mimara, a ususret festivalu, od 1. do 6. ožujka, u odabranim restoranima odvijat će se Pink Week

Udruga Women on Wine (WOW) već treću godinu za redom uoči Dana žena organizira Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina. Ove godine festival će se održati 7. ožujka u prostoru Muzeja Mimara te će okupiti 60-ak proizvođača ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva.

Uz lagana i zavodljiva rosé vina, posjetitelji će moći kušati i ekstra djevičanska maslinova ulja odabranih maslinara u sklopu manifestacije “Green in Pink by Peugeot”. Na festivalu koji se u hrvatskom prijevodu romantično zove “Zeleno, što volim zeleno” – izlaže 12 vrhunskih proizvođača ulja koja će se moći kušati tijekom cijeloga dana.

Novost od ove godine je što Pink Day započinje već 1. ožujka i to novim projektom Pink Week koji će trajati do 6. ožujka te ujedno najaviti tradicionalni Dan u ružičastom.

Pink Week je enološko gastronomski projekt s humanitarnim ciljem – prikupiti sredstva za forum Europa Donna Hrvatska.

Europa Donna Hrvatska kroz vlastitu kampanju Darujmo ružičasti život potiče na prevenciju raka dojke, ali i prikuplja sredstva za aparat za intraoperativno zračenje koji uvelike smanjuje zračenje pacijentica i olakšava im oporavak.

U Tjednu ružičastih jelovnika sudjeluju izabrani restorani iz cijele Hrvatske koji osmišljavaju jelovnike u duhu mediteranske prehrane i ružičaste boje i nude ih po promotivnoj cijeni, a dio prikupljenog novca donirat će se forumu Europa Donna Hrvatska.

Osim po odličnim ružičastim vinima, maslinovim uljima i humanitarnom karakteru, Pink Day je poznat i po edukativnim radionicama, predavanjima, okruglim stolovima te uglednim gostima-predavačima iz inozemstva.

Ovogodišnji program započinje predavanjem prof.dr. Edija Maletića “Autohtone hrvatske ružice powered by PBZ Card American Express”, zatim će uslijediti zanimljiva radionica “French Match powered by Metro Cash & Carry” koju će održati ugledna francuska enologinja Laurence Berlemont te na kojoj će sljubiti odabrana francuska rosé vina s francuskim sirevima.

Posebna gošća i ove godine dolazi iz zemlje poznate po proizvodnji maslinovog ulja koju premijerno na Pink Day dovodi Zvijezda.

Velika stručnjakinja za maslinova ulja iz Italije Laura Marinelli održat će radionicu “Maslinovo ulje s obje strane Jadrana powered by Zvijezda” te usporediti sličnosti i različitosti hrvatskih i talijanskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Posjetitelji Pink Daya moći će poslušati Doris Srpek, Jasnu Mohor, Ivu Vrgoč, Jelenu Šimić-Valentić i Jasnu Antunović na okruglom stolu “Žene u poduzetništvu” koji će voditi predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta te uživati u radionici vrlo intrigantnog naziva “50 nijansi ružičaste powered by Croatia osiguranje” koju će moderirati Ivana Nemet i Jelena Puh-Miloš.