VijestiZemljaMirovinski fondovi za redefiniranje načina upravljanja Podravkom

Mirovinski fondovi za redefiniranje načina upravljanja Podravkom

podravka-ftd1Mirovinski fondovi, koji su vlasnici više od 22 posto dionica Podravke, u današnjem priopćenju ističu kako je u postojećoj situaciji nužno osigurati sve pretpostavke za daljni operativni rad te koprivničke tvrtke te kako bi trebalo poduzeti sve potrebne radnje za što brže sazivanje skupštine tvrtke i temeljito redefinirati način upravljanja.

“Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava mišljenja je da Nadzorni odbor Podravke, Uprava društva i dioničari trebaju hitno učiniti sve kako bi se poslovanje Podravke odijelilo od aktualnih obračuna te kako bi se radne aktivnosti nastavile nesmetano”, ističe se u priopćenju udruge vezano za trenutačnu situaciju u Podravci i događaje koji su u tijeku.

Iz Udruge ističu kako je u postojećoj situaciji nužno osigurati sve pretpostavke za daljnji operativni rad Podravke, utvrditi činjenice o postupcima koji bi mogli biti štetni za tvrtku te poduzeti sve potrebne radnje za što brže sazivanje Skupštine društva. “Na Skupštini društva trebalo bi temeljito redefinirati način upravljanja Podravkom i to prvenstveno putem imenovanja Nadzornog odbora koji će reprezentirati vlasničku strukturu društva te odrediti drugačiji način postavljanja Uprave tvrtke”, naglašavaju iz udruge mirovinskih fondova.

“Udruga pri tome ne razmišlja, niti želi razmišljati o bilo kakvim političkim implikacijama slučaja, već razmišlja isključivo o dobrobiti za korporaciju i njene dioničare”, ističe se u priopćenju i podsjeća da su obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi vlasnici više od 22 posto dionica Podravke.

Udruga u potpunosti podržava i odobrava aktivnosti i inicijative člana Nadzornog odbora iz redova mirovinskih fondova, Dubravka Štimca, vezane za prevladavanje postojeće krize i promjene sustava upravljanja, te će nastaviti aktivno promicati sve pokušaje promjena koje će dovesti do drugačijeg upravljanja Podravkom, zaključuje se u priopćenju. (H)

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...