Proizvođač energetskih pića Monster Beverage Corp ulazi na tržište alkoholnih pića 330 milijuna dolara vrijednom akvizicijom proizvođača craft piva i hard seltzera CANarchy Craft Brewery Collective. Ova transakcija najavljena prošloga tjedna nastavak je trenda ulazaka proizvođača bezalkoholnih pića u područje alkoholnih pića budući da se tradicionalne granice između kategorija sve više brišu.

Coca-Cola Co se povezala se proizvođačem Constellation Brands i lansirala gotove koktele Fresca, dok je konkurentski PepsiCo u partnerstvu s tvrtkom Boston Beer lansirao alkoholno piće Mountain Dew.

Iz Monstera su najavili kako će u svoj portfelj dodati brendove kao što su Cigar City, Oskar Blues, Deep Ellum, Perrin Brewing, Squatters i Wasatch, ali ne i CANarchy restorane.

Monster, čiji je najveći dioničar Coca-Cola, trenutačno razvija i prodaje energetska pića kao što su Monster Energy, Burn Energy Drink i Full Throttle Energy Drink.

CANarchy distribuira kraft pića diljem SAD-a i u još 20 zemalja i teritorija te ima sedam proizvodnih lokacija s ukupno 900 zaposlenih. Vjeruje se kako će transakcija biti zaključena u prvom ovogodišnjem kvartalu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!