Na beogradskim tržnicama plaća se karticama

Tajnica Udruženja financijskih institucija Privredne komore Srbije, Katarina Ocokoljić, kaže da je projekt "Digitalizacija tržišta" još jedan u nizu koji je pokrenula Privredna komora za digitalizaciju ekonomije

Na štandovima tržnica Geram, Kalenić i Palilula u Beogradu građani od nedavno mogu platiti karticama. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, uvođenjem POS terminala na tržnice grad zadovoljava potrebe zakupaca jer im omogućuje lakšu prodaju robe, a kupci pri tome više ne moraju nositi gotovinu.

Tajnica Udruženja financijskih institucija Privredne komore Srbije, Katarina Ocokoljić, kaže da je projekt “Digitalizacija tržišta” još jedan u nizu koji je pokrenula Privredna komora za digitalizaciju ekonomije. Dodala je da su tržišta u Srbiji prvi put otvorila novo poglavlje u digitalnoj transformaciji u zemlji i regiji.

Prema njenim riječima, različite studije pokazale su da svaki treći korisnik platne kartice želi njome platiti proizvode kupljene na tržnici.

“Kupci i trgovci, odnosno zakupci štandova, jednako će imati koristi od bezgotovinskog plaćanja na tržnici”, zaključila je.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPentawards nagrada i priznanje za Design Bureau Izvorka Jurić
Sljedeći članakDZS: Proizvodnja kukuruza manja 10,9 posto