Sauvignon Daruvar 2011 i Korlat Syrah 2009 proglašeni su najboljima u svojoj kategoriji

U organizaciji Međunarodne udruge Mediterra, čija je glavna svrha promocija hrvatskih vina na inozemnim tržištima, u Umagu je ovog vikenda završena 5. VIP manifestacija “Putevima vina” koja okuplja 35 najboljih vinara Hrvatske.

Prema ocjeni žirija, vina Badela 1862 Sauvignon Daruvar 2011 i Korlat Syrah 2009, osvojila su u svojoj kategoriji (bijela vina do 7 eura, odnosno crvena vina do 10 eura) titulu najboljih hrvatskih vina, izvijestili su iz tvrtke.

Manifestacija “Putevima vina” jedina je manifestacija takvog tipa koja se održava u Hrvatskoj i regiji na kojoj se ocjenjuje izvozni potencijal vina odnosno optimalni omjer cijene i kvalitete.

Enolog Dubravko Ćuk, direktor vinarstva i vinogradarstva Badela 1862, nakon uručenja priznanja u Umagu istaknuo je kako je Badel 1862 nagrađen u dvjema kategorijama koje su najinteresantnije za izvoz.

“Sauvignon Daruvar i Korlat Syrah su vina s kojima smo već prisutni na inozemnim tržištima. Sauvignon Daruvar je već nekoliko godina na tržištima zapadne Europe, ali i u Kini, kao i Korlat Syrah koji je u Kini odlično prihvaćen. Drago mi je da su ta vina prepoznata i na ovom ocjenjivanju s obzirom da su dosad višestruko nagrađivana na svjetskim ocjenjivanjima te imaju potencijal i po količinama proizvodnje”, rekao je Ćuk.

Sauvignon Daruvar najnagrađivaniji je Sauvignon u Hrvatskoj s 13 međunarodnih medalja od kojih se ističu dvije Velike zlatne medalje na sajmu Vinitaly u Veroni 2008. i 2012. godine, dok je Korlat Syrah nagrađen Velikom zlatnom medaljom na Vinitaly 2011 te nizom zlatnih i srebrnih medalja, zaključuje se u priopćenju Badela.