city-point-eksterijer-ilustracija-ftdPredstavnici investitora najavili su na današnjoj konferenciji za novinare gradnju trgovačkog centra City Point u Varaždinu čije otvorenje je u planu krajem 2012. ili početkom 2013. godine.

Ukupna vrijednost investicije u gradnju, zemljište i komunalne doprinose je 52 milijuna eura, a gradnja bi trebala početi tijekom druge polovice ove godine. Investitor je austrijski Braunsberger Holding. Izvođač građevinskih radova još nije izabran, a investitori namjeravaju angažirati hrvatske građevinare, rečeno je na konferenciji.

Kažu da će na gradilištu biti zaposleno 900 do 1100 radnika, a da će nakon otvaranja u centru raditi najmanje 600 radnika.

Trgovački centar City Point bit će smješten u trgovačkoj zoni na ulazu u Varaždin.

Na približno 25 tisuća četvornih metara bit će 80 trgovina i drugih sadržaja od kojih je najznačajnije kino Cineplexx. Imat će 1.200 parkirnih mjesta, dijelom na otvorenom ispred centra, a dijelom u garaži.

Među poznatijim trgovačkim markama koje se očekuju su Konzum, Humanic, Zara, Hervis i druge.

City point projektirao je Otto Barić mlađi koji kaže da je riječ o srednje velikom trgovačkom centru što je u skladu s europskim trendom.

Hrvatska je, kaže Barić, pozicionirana između 20. i 25. mjesta na europskoj ljestvici gustoće trgovačkih centara. Prva je Švedska, Austrija ima tri puta manju gustoću od te zemlje, a Hrvatska tri puta manju od Austrije, ističe Barić.

Kaže da bi te podatke trebalo uzeti u obzir pri ocjenama po kojima u Hrvatskoj ima previše trgovačkih centara. (H)