desigual-large-midiBrend Desigual otvorio je u srijedu svoju prvu trgovinu u Hrvatskoj u zagrebačkom Arena Centru. Riječ je o poznatoj španjolskoj marki odjeće i obuće koja je nastala 1984., a poznata je po neobičnim kombinacijama boja, mnoštvu detalja i uzoraka.

Sloganom ‘Nije isto’ (engl. It’s not the same) ova je robna marka postigla svjetsku prepoznatljivost. Desigual je danas prisutan u 73 države svijeta, ima više od 7000 trgovina, a lani je ostvario prihod od oko 435 milijuna eura.

Upravo zbog tih impresivnih brojki svakako je interesantan podatak da je Desigual prvu trgovinu izvan Španjolske otvorio 2006. u Singapuru. Nagli uspjeh Desiguala počinje 2002. i od tada do danas prihodi tvrtke rastu po nevjerojatnoj stopi od 50 posto.

Desigualovu trgovinu u Hrvatskoj otvorila je tvrtka Magistrat, koja je osim za hrvatsko, vlasnik i franšize za slovensko tržište.

U ponudi Desiguala u Arena Centru nalazi se i kolekcija Monsieur Lacroix jesen/zima 2011. koju je poznati modni kreator visoke mode, Christian Lacroix, dizajnirao ekskluzivno za Desigual. (Lider)