Najveće regionalno okupljanje bankara i predstavnika IT tvrtki

new banking vision konferencija03New Banking Vision konferencija okupila je u zagrebačkom hotelu Esplanade više od 170 predstavnika banaka i IT tvrtki koji su imali priliku saznati više o mogućnostima novih, inovativnih rješenja za bankarsku industriju i iskustvima drugih koja im mogu pomoći u jačanju tržišne pozicije.

Hrvatska New Banking Vision konferencija prva je u nizu od šest lokalnih konferencija koje mijenjaju jednu veliku regionalnu, na kakve smo obično navikli u organizaciji Asseca SEE. Sudionici nisu ipak bili samo iz Hrvatske, iako je domaćih bilo najviše, nego je u publici bilo i dosta sudionika iz drugih zemalja, a najviše iz Slovenije, Srbije i Poljske.

Keynote govornik konferencije Michal Panowicz iz Nordee u svojoj prezentaciji o digitalnoj transformaciji osvrnuo se na primjere Internet i mobilnih banaka iz Poljske i njihov pristup novim generacijama digitalnih klijenata, a govorio je i o iskustvima razvoja digitalnih strategija na jednom od najnaprednijih bankarskih tržišta – skandinavskom.

Panowicz smatra da je digitalizacija žila kucavica bankarskog poslovanja te da je digitalna transformacija neophodna za opstanak na tržištu i moguća u periodu od 18-24 mjeseci, ako je temeljena na pravom pristupu. Smatra da su osnova transformacije računi, plaćanja, depoziti, krediti i investicije na kojima treba biti fokus u početnim fazama. Korisničko iskustvo, lojalnost, privlačenje novih generacija klijenata poput millennials-a, novi distribucijski modeli i cool inovacije su alati koji pomažu u transformaciji, posebno kod određenih produkata.

U FinTech dijelu konferencije, sedam-minutnim prezentacijama, svoje tehnologije koje nalaze primjenu u financijskoj industriji predstavilo je šest inovatora iz Hrvatske, Italije, Izraela, Poljske, Slovenije i Švicarske. Publika je kao najbolju tehnologiju ocijenila rješenja tvrtke koja je proglašena za FinTech Of The Day.

new banking vision konferencija01U drugom dijelu konferencije, u paralelnim dvoranama, održane su prezentacije organizatora konferencije Asseca SEE, njihovih partnera te sponzora konferencije, iz područja omnichannel bankarstva, sigurnosti, plaćanja, ATM i POS poslovanja, kontakt centara i poslovnih procesa.

“Veliki odaziv sudionika pokazao je da smo izabrali dobre teme i općenito pogodili koncept konferencije koji je ove godine bio nešto drugačiji nego na našim prethodnim konferencijama. Održane prezentacije, case study-ji, demonstracije i rasprave, kroz koje su prikazane i raspravljane postojeće i neke potpuno nove tehnologije, ispunile su glavni cilj konferencije – potaknule su sudionike na razmišljanja o idejama i rješenjima izvan postojećih granica, kako bi bolje mogli pozicionirati svoje proizvode i usluge za uspjeh. Dokaz za to su rasprave kojih nije nedostajalo. Nadamo se da će dobivene informacije sudionicima konferencije pomoći da budu bolji i uspješniji, a nama su smjernice za daljnji razvoj postojećih i novih rješenja”, istaknuo je Dražen Pehar, predstavnik Uprave Asseca SEE Hrvatska.

Prethodni članakRazvojna banka FBiH kupila Agrokomerc
Sljedeći članakNectar otvorio novi proizvodni pogon