Nectar otvorio novi proizvodni pogon

U gradu Vladičin Han u južnoj Srbiji kompanija Nectar je otvorila novi proizvodni pogon, hladnjaču i skladišni prostor za voćne koncentrate u koji su uložili više od sedam milijuna eura.

nectar-vladicin han-midiDirektan rezultat investicija je povećanje kapaciteta hladnjače na 6.000 tona smrznutog voća i to u najvećoj mjeri bobičastog voća višnje, maline, kupine borovnice, šljive.

Pored toga podignut je ukupan kapacitet i mogućnost otkupa za još 20.000 tona različitog voća što direktno utiče na razvoj voćarstva u Srbiji.

Proizvodni kapaciteti za preradu voća u Nectaru su 120.000 tona voća u sezoni. Nectar je najveći proizvođač voćnih sokova, s potpuno zaokruženim sistemom proizvodnje i velikim izvozom gotovog proizvoda.

Nectar je od kupovine Vladičinog Hana investirao 11 milijuna eura. Kompanija surađuje s više od 500 farmera na području Vladičinog Hana, Leskovca, Crne Trave, Medveđe, Lebana, Džepa, osigurava pre-financiranje u materijalu ali i sadnicama za Leskovačko područje.

Nectar grupa broji preko 1500 zaposlenih, dok u Vladičinom Hanu zapošljava 150 ljudi, a u sezoni ovaj broj se duplira uslijed sezonskih poslova. (marketnetwork.rs)

Prethodni članakNajveće regionalno okupljanje bankara i predstavnika IT tvrtki
Sljedeći članakJana predstavila novu limitiranu ediciju – Samo ljubav