nestle-good-food-midiNestlé Health Science, najavio je jučer akviziciju manjinskog udjela u novozelandskoj tvrtki Vital Foods, specijaliziranoj za razvijanje rješenja za gastrointestinalne probleme na bazi kivija.

Uvjeti transakcije još ne mogu biti objavljeni, stoji u priopćenju Nestlea.

Kompanija Vital Foods osnovana je 1991., te ima dva dobro pozicionirana proizvoda na novozelandskom tržištu – Kiwi Crush i Phloe.

vital-foods-kiwi-crush-midiOba proizvoda bazirana su na prirodnom ekstraktu kivija, i klinički je dokazano da su učinkoviti protiv konstipacije. Konstipacija je uobičajen poremećaj funkcioniranja gastrointestinalnog trakta koji zahvaća jednog od šest ljudi opće populacije Oceanije, Europe i SAD-a.

“Veoma smo zadovoljni kupnjom udjela u Vital Foodsu. Njihovi proizvodi podudaraju se s Nestlé Health Science portfoliom i predanošću nutritivnim rješenjima za gastrointestinalno zdravlje baziranim na znanosti”, kazao je Luis Cantarell, predsjednik i CEO Nestlé Health Sciencea.

Nestlé Health Science najavio je i završetak akvizicije laboratorija Prometheus, kompanije koja je specijalizirana za dijagnostiku i lijekove za kronične bolesti u gastroenterologiji i onkologiji.