Vodeće kompanije u Europi pridružile se inicijativi za zapošljavanje mladih “Nestlé Needs YOUth”

Potaknuta uspjehom inicijative za zapošljavanje mladih u Europi “Nestlé Needs YOUth”, osmišljene kako bi pomogla u rješavanju problema nezaposlenosti, tvrtka Nestlé sa svojim je partnerima pokrenula drugu fazu projekta nazvanu “Savez za mlade” (“Alliance for YOUth”), izvijestili su iz švicarskog prehrambenog diva.

Do danas je inicijativa “Nestlé Needs YOUth” pomogla gotovo 5.000 osoba mlađih od 30 godina u Europi da pronađu posao ili stručno usavršavanje. Cilj je programa “Savez za mlade” mobilizirati te u inicijativu uključiti i ostale kompanije koje su odlučile odigrati pozitivnu ulogu u zapošljavanju mladih u Europi.

Izvršni direktor tvrtke Nestlé za Europu Laurent Freixe i Nestléovi poslovni partneri početkom tjedna u Lisabonu su se susreli s predsjednikom Europske komisije Joséom Manuelom Barrosom, portugalskim premijerom Pedrom Passosom Coelhoom, potpredsjednikom vlade Paulom Portasom te ministrom solidarnosti, zapošljavanja i društvene sigurnosti Pedrom Motaom Soaresom, kako bi se priključili projektu Europske komisije “European Alliance for Apprenticeships”.

“Zahvaljujući više od 150 kompanija iz cijele Europe koje su se pridružile našoj inicijativi, ‘Alliance for YOUth’ je prvi sveeuropski poslovni pokret koji se obvezuje unaprijediti mogućnosti zapošljavanja mladim osobama na izazovnom tržištu rada”, izjavio je Laurent Freixe, izvršni direktor Nestlé Europe.

Predsjednik Europske komisije José Manuel Barroso je, zbog neprestanog ulaganja napora u promicanje stručnog usavršavanja i osiguravanja mogućnosti za pripravništvo diljem Europe, podržao Nestléov projekt te pohvalio podršku inicijativi Europske komisije “European Alliance for Apprenticeships”.

“U regiji Adriatic u proteklih nekoliko mjeseci pokrenuli smo razgovore s deset naših najvećih dobavljača oko priključivanja projektu ‘Savez za mlade’, kroz stvaranje radnih mjesta i mogućnosti za mlade ljude. Njihovim doprinosom ova bi inicijativa mogla prerasti u najveći projekt zapošljavanja osoba mlađih od 30 godina u ovom dijelu Europe”, izjavio je Krunoslav Mervar, regionalni direktor za upravljanje opskrbnim lancem tvrtke Nestlé Adriatic.

Nestléovi globalni partneri Adecco, Axa, Cargill, CHEP, DS Smith, EY, Facebook, Firmenich, Google, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce.com, Twitter te White&Case u Lisabonu su potpisali inicijativu, dok će partneri iz ostatka Europe koji su se pridružili projektu “Savez za mlade” biti objavljeni u rujnu.

“Savez za mlade” (“Alliance for YOUth”), koji je pokrenula tvrtka Nestlé, savez je vodećih kompanija u Europi koje su prepoznale da je nezaposlenost mladih velik društven i ekonomski problem ovog kontinenta, zbog čega su se obvezale da će pomoći u njegovom rješavanju, ističe se u priopćenju.