TDR bilježi rast i na makedonskom tržištu

U 2013. godini TDR je u Makedoniji prodao 510 milijuna komada cigareta, što je rast od 6,25 posto u odnosu na godinu ranije

Rovinjski TDR u prošloj je godini ostvario rast na svim tržištima jugoistočne Europe, a ukupna prodaja mu je u 2013. iznosila 9,5 milijardi cigareta pri čemu je 65 posto ostvareno u izvozu, objavili su danas iz te tvrtke.

U priopćenju se ističe kako je kontinuiranim širenjem poslovanja u jednoj od najkoncentriranijih svjetskih industrija TDR stekao poziciju jedine neovisne kompanije u Europi koja je lider na domaćem i tržištu susjednih zemalja.

Naime, s tržišnim udjelom većim od 60 posto i 3,4 milijardi prodanih cigareta u 2013. TDR je vodeći na hrvatskom tržištu, dok je s dvije milijarde prodanih cigareta i tržišnim udjelom većim od 30 posto lider i na duhanskom tržištu Bosne i Hercegovine. Također, TDR  je i jedan od vodećih hrvatskih izvoznika na BiH tržište, a rast tržišnog udjela nastavljen je i ove godine.

U prošloj je godini u Srbiji TDR prodao 1,3 milijarde komada cigareta i ostvario rast tržišnog udjela koji je u 2013. godini iznosio 8,7 posto. Rast tržišnog udjela nastavljen je i tijekom ove godine te iznosi 10,1 posto, što je najveći tržišni udio TDR-a od dolaska na srpsko tržište.

“TDR kontinuirano širi poslovanje i na makedonskom tržištu. U 2013. godini TDR je u Makedoniji prodao 510 milijuna komada cigareta, što je rast od 6,25 posto u odnosu na godinu ranije. TDR i u 2014. godini bilježi daljnje povećanje tržišnog udjela koji danas iznosi 7,3 posto”, izjavio je predsjednik Uprave TDR-a, Mato Zadro, na konferenciji za novinare održanoj danas u Skopju.

Dodao je kako dobre poslovne rezultate tvrtka bilježi i na tržištima Kosova, Crne Gore i Slovenije.

Iz TDR-a ističu kako im je jedan od ciljeva razviti novi prostor za rast i izvan regije pa su svoje napore usmjerili na odabrana europska i bliskoistočna tržišta. Jedno od najperspektivnijih je svakako iransko, s godišnjom ukupnom prodajom većom od 70 milijardi cigareta. Važan iskorak tvrtka je napravila u rujnu 2013. kada je u suradnji s Iranian Tobacco Company otvorila tvornicu u Sariju, glavnom gradu pokrajine Mazandaran. Investicija je vrijedna 30 milijuna eura, a kapacitet nove tvornice je šest milijardi cigareta godišnje.

Prethodni članakNestlé predstavio “Savez za mlade” u Europi
Sljedeći članakHGK čestita Agrokoru i Mercatoru