slavko-linic-midi1Nakon što je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kazao da se razmišlja o smanjenju PDV-a na hranu, ministar financija Slavko Linić u razgovoru za Novu TV kazao je kako taj scenarij nije realan te da proračun to ne može izdržati

Ministar financija Slavko Linić tvrdi da smanjenje PDV-a na hranu nije realno, ne za ovaj proračun. “Kada govorimo o proračunu za 2013. godinu, moramo utvrditi nova rezanja. Pitanje je gdje bismo našli razliku za spuštanje PDV-a, a razlika se može napraviti samo daljnjim rezanjem”, kazao je ministar u Dnevniku Nove TV.

Dodao je i kako vjeruje da se neće uvoditi međustopa poreza za određene namirnice.

Na pitanje hoćemo li bolje živjeti sljedeće godine, ministar nije bio optimističan. “Premijer je u pravu kada kaže da će biti bolje, imamo šest do sedam velikih investicija, uvjeren sam da ćemo ih ostvariti, što znači da će biti više zaposlenih”, rekao je.

No naglasio je kako sljedeće godine neće biti viših plaća ni mirovina. “Obitelji neće imati više novca u novčaniku nego ove godine. To je rezultat pregovora. Naredne dvije godine neće biti lakši život u obitelji jer su primanja skromna”, zaključio je Linić. (Tportal.hr)