Potvrdu visoke kvalitete mlijeka iz bihaćke mljekare Meggle potvrdila je i Globalna inicijativa za sigurnost hrane kroz prestižni certifikat IFS (International Food Standard).

meggle-zaposlenici-midiProteklih dana provedeno je testiranje mlijeka i mliječnih proizvoda bihaćke mljekare Meggle kroz najstrože kriterije u pogledu kontrole sigurnosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača.

Meggle mlijeko i mliječni proizvodi položili su sve ispite i zasluženo se okitili vrijednim certifikatom.

“Ovim smo još jednom dokazali da su u našoj bihaćkoj Meggle mljekari na prvom mjestu kontrola, kvaliteta i sigurnost. Ovo je istovremeno priznanje i za svih 3500 kooperanata uvezanih u naš sistem domaće proizvodnje mlijeka jer, važno je naglasiti, IFS standard podrazumijeva dobru poljoprivrednu, proizvođačku i trgovačku praksu. Stoga se ovim putem zahvaljujemo svim našim kooperantima na svakodnevnom trudu i zalaganju u zajedničkom cilju – opravdati povjerenje kupaca”, poručuje uprava Meggle BiH povodom dobivanja certifikata.

Ovaj certifikat potvrđuje kako bihaćko mlijeko i mliječni proizvodi svojom kvalitetom mogu parirati uvoznim proizvodima. Predstavlja respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke razine kvalitete i sigurnosti proizvoda, te dokazuje proizvodni proces i kontrole Meggle proizvoda odgovaraju najvišim međunarodnim standardima. To je mjerljiva i egzaktna potvrda opravdanosti povjerenja između kupaca i bihaćkih mljekara koje traje već godinama.

Istovremeno, ovo je put kojim će se bijelo zlato s bosanskohercegovačkih pašnjaka plasirati na europsko tržište, jer je IFS standard obveza za dobavljače svih prehrambenih proizvoda trgovačkih lanaca u zemljama EU. (klix.ba)