vindija-radgona-largeVindija je na sajmu u Sloveniji osvojila sedam šampionskih titula

Na dodjeli nagrada za prehrambene proizvode, održanoj 22. kolovoza u sklopu prehrambeno – poljoprivrednog sajma u slovenskoj Gornjoj Radgoni, proizvodi Vindije, Koke i Vindona briljirali su s čak 54 priznanja. Tako je hrvatska prehrambena industrija s 49. Radgonskog sajma ponijela čak sedam šampionskih titula, 14 velikih zlatnih medalja te 15 zlatnih medalja, dok je odličja srebrnog i brončanog sjaja dobilo 18 proizvoda članica Poslovnog sustava Vindija, priopćeno je u ponedjeljak iz varaždinske mliječne industrije.

Najviše priznanje dobili su proizvodi iz asortimana mliječnih proizvoda te bezalkoholnih funkcionalnih napitaka. Titulu šampiona kvalitete dobila su tri izdanja Vindijinih pudinga – čokolada, lješnjak i vanilija, dok je četvrto priznanje u skupini mliječnih namirnica pripalo mekom kozjem siru Fetaca.

U asortimanu osvježujućih i zdravstveno korisnih Vindi napitaka najsjajnijom titulom okitila su se dva izdanja Vital sokova – rajčica i nar-aronija-grožđe, a njima se pridružio i prvi funkcionalni napitak na domaćem tržištu, Iso-Sport.

Osim proizvoda iz ponude mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, važna priznanja s ovogodišnjeg ocjenjivanja u Radgoni Vindiji su donijeli i mesni proizvodi.

Osvojivši devet zlatnih, dvanaest srebrnih i jednu brončanu medalju, namirnice dobivene od kvalitetnog mesa peradi koje se proizvode u Koki i Vindonu potvrdile su jednako visok standard Vindijina poslovanja na razini cijelog poslovnog sustava, navode iz Vindije.