badel-1862-grasevina-vrhunska-daruvar-crnaKorlat Syrah 2009., Korlat Cabernet sauvignon 2009. i Graševina Daruvar vrhunska 2011. na svjetskom su ocjenjivanju vina Mundus vini u Njemačkoj osvojili srebrne medalje

Vina Badela i dalje osvajaju poznavatelje vrhunske kvalitete i ubiru medalje na svjetskim ocjenjivanjima vina. Na velikom svjetskom ocjenjivanju Mundus vini u Neustadtu u Njemačkoj, Korlat Syrah 2009., Korlat Cabernet sauvignon 2009. i Graševina Daruvar vrhunska 2011. osvojila su srebrne medalje, izvijestili su iz te tvrtke.

Ovogodišnji Mundus Vini, najveće je svjetsko natjecanje vina pod pokroviteljstvom organizacije OIV (International Organisation of Vine and Wine), u Neustadtu an der Weinstrasse okupilo je 6019 uzoraka plemenite kapljice iz 42 zemlje, s time da je 52 posto bilo crnog vina.

Isključivo sastavljen od profesionalaca, žiri Mundus vini okuplja najbolje svjetske stručnjake iz područja vina svake godine. Među ocjenjivačima ove godini bili su i enolog Franjo Francem i Željko Suhadolnik, glavni urednik Svijeta u čaši.

Vina Badela 1862 nastavljaju s osvajanjem medalja i priznanja za vrhunsku kvalitetu svojih vina i u ovoj jubilarnoj godini kada Badel 1862 slavi svoju 150. godišnjicu postojanja, zaključuje se u priopćenju.