izvorno-hrvatsko-hrvatska-kvaliteta-midiNa današnjoj sjednici Savjeta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore dodijeljeno je pravo uporabe znaka “Hrvatska kvaliteta” za tri proizvoda/usluge odnosno liniju proizvoda te četiri prava na uporabu znaka “Izvorno hrvatsko”.

Novi nositelji oznake “Hrvatska kvaliteta” tako su postali: usluga uvođenja poslovnih informatičkih rješenja zasnovanih na vlastitim platformama tvrtke Omega software iz Zagreba, linija proizvoda Aurelia – svježa tjestenina (Rezanci, Široki rezanci, Zeleni rezanci, Špageti) i linija proizvoda Aurelia – svježa punjena tjestenina (Ravioli ovčji sir, Ravioli istarski tartufi) tvrtke Naše klasje iz Zagreba, te linija proizvoda Clarum tjestenina tvrtke Clarum iz Nove Gradiške.

Pravo uporabe znaka “Izvorno hrvatsko” od danas imaju: proizvod Dabar bankarska aplikacija tvrtke Dabar informatika iz Zagreba, usluga Upravljanje Voznim Parkom – UVP tvrtke AutoZubak iz Velike Gorice, linija proizvoda Slavonski nakit Zlatarne Križek iz Velike Gorice, te linija proizvoda Baškot Pekarskog obrta “Sv. Kuzam” iz Škrljeva.

Znak “Hrvatska kvaliteta” kupcu je jamstvo da je riječ o proizvodima i uslugama koji jamačno predstavljaju sam vrh svjetske ponude u svojoj klasi. Proizvodi i usluge sa znakom “Izvorno hrvatsko” imaju posebnu vrijednost, što proizlazi iz činjenice da je riječ o kvalitetnim proizvodima i uslugama koji uključuju značajke hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije ili invencije, dakle o proizvodima i uslugama s neponovljivim i jedinstvenim osobinama, ističu iz HGK.

Ukupno 348 proizvoda, odnosno linija proizvoda, ima pravo uporabe znakova kvalitete, od kojih 228 ima pravo na uporabu znaka “Hrvatska kvaliteta”, a njih 120 na uporabu znaka “Izvorno hrvatsko”. Ukupno 190 tvrtki su proizvođači vrijednih proizvoda koji su zaslužili postati nosiocima znakova kvalitete, zaključuje se u priopćenju.