Nakon što su početkom ožujka u NTL-u, u okviru svoje nove poslovne jedinice Regije istok, uzeli u zakup većinu prodavaonica Biljemerkant trgovine, tvrtke nad kojom je stečaj otvoren mjesec dana prije, sada se polako kristaliziraju i ozbiljniji poslovni planovi.

Naime, u NTL-u planiraju svoje poslovanje ustaliti na 225 trgovina.

“Ovoga tjedna otvorit ćemo dvije nove trgovine, jednu u Briješću i još jednu u Osijeku”, kaže Mirko Šimić, voditelj NTL – Regije istok. Ipak, nedugo je i da su zatvorili četiri prodavaonice, ukupno od trenutka preuzimanja 24 prodajna mjesta.

“Neke od tih trgovina u startu smo preuzeli automatski, u paketu, a sada se, nakon ozbiljne analize, pokazuje da ipak ne postoje opravdani tržišni razlozi za njihovo zadržavanje, pa smo ih zatvorili”, ne krije Šimić.

U međuvremenu ponovno je uspostavljena redovita opskrba robom, a očekuje se da će se na police bivših Biljemerkantovih prodavaonica vratiti i roba iz proizvodnog asortimana Dukata.

Jasno je da su u NTL-u, iako dijelom kako bi i zaštitili svoje poslovne interese, takvim činom uspjeli neutralizirati odlazak gotovo tisuću ljudi u nezaposlenost. No, pred onima koji su nastavili rad posve je novi radni režim, neslužbeno doznaje Glas Slavonije te navodi kako se novi poslodavac očekuje utržak u visini od oko 80 tisuća kuna mjesečno po prodavaču. (Glas Slavonije)