Za pravu poslovnu ofenzivu na istoku Hrvatske za kraj godine odlučili su se u NTL-ovoj Regiji istok.

Naime, u samo tjedan dana, odnosno ovog tjedna, otvorili su deset novih prodavaonica. Razmjestili su ih po cijelom području regije koju pokrivaju, od Slavonskog Broda, Požege i Našica preko Đakova i Osijeka. U Osijeku su otvorili dvije prodavaonice, i to u dijelovima grada za koje se ocijenilo da im nedostaje prodavaonica životnih namirnica. Jedna je u Podgrađu, druga u širem gradskom središtu.

“Ocijenili smo kako u oba kvarta u blizini ne postoje slične trgovine pa se nadamo kako će kupci to prepoznati. Ali i zato što smo našu uobičajenu ponudu ovdje dopunili i pekarskim i gastro odjelom”, otkriva Mirko Šimić, direktor NTL-ove Regije istok.

Zanimljivo je da su o pitanju prostora u središtu Osijeka ušli u poslovni prostor koji nije bio u trgovačkoj djelatnosti, što je zahtijevalo i dodatna ulaganja. Riječ je o prostoru površine od 300 četvornih metara.

S druge strane u Slavonskom Brodu i Požegi pojavili su se kao kupci pet Mercatorovih trgovina koje je Konzum, nakon ocjene Agencije za zaštitu trgovačkog natjecanja, objavio na prodaju zbog prekomjerne tržišne koncentracije.

“U tim smo situacijama ondje preuzeli i djelatnike tih trgovina”, naznačio je Šimić.

Ovim se akvizicijama broj maloprodajnih trgovina NTL-a na području Regije istok popeo na više od 210, te su ponovno dosegnuli brojku od 800 zaposlenih. (Glas Slavonije)