“Back to the Bars” naziv je nove Heinekenove kampanje s krovnom porukom o odgovornom druženju #socialiseresponsibly da kafići ostanu otvoreni. Globalnom kampanjom, koja ujedinjuje sve zemlje u kojima se pije Heineken, ovaj pivski brend nastoji pomoći svojim partnerima kafićima, barovima i restoranima da ostanu otvoreni, podsjećajući goste da je odgovorno druženje jedini način koji će omogućiti uživanje na omiljenim mjestima za izlazak i u vrijeme pandemije koronavirusa. Situacije na koje smo navikli, poput dijeljenja hrane ili prisnog pozdravljanja, moramo na neko vrijeme zaboraviti, no omiljeno je pivo uvijek tu i spaja nas u druženju.

Zanimljiv i aktualan reklamni spot internacionalnog pivskog brenda na šaljiv način prepoznaje nezgodne situacije u kojima se nalazimo zbog aktivnih mjera i preporuka te ih istovremeno uklapa u život u “novom normalnom”. Poruke o odgovornom druženju viđat će se i u drugim oglasnim formatima te na društvenim mrežama. Uz to, Heineken će u partnerskim kafićima i barovima raznim komunikacijskim materijalima podsjećati goste na pridržavanje osnovnih pravila higijene i sigurnog razmaka, a sve kako bi mjesta za izlazak ostala otvorena.

“Ugostiteljstvo daje živost i dušu našim gradovima i selima. Kafići, barovi i restorani važni su za druženja s prijateljima i obitelji, za opuštanje i uživanje, te su uistinu neizostavni dio naše svakodnevice i bitan dio gospodarstva. Da bismo mogli nastaviti uživati i održati ih otvorenima, svi se trebamo pridržavati pravila odgovornog ponašanja i druženja. Heineken i na globalnoj i na lokalnoj razini ulaže iznimne napore da pomogne svojim partnerima kako bi nastavili raditi te kako bi potrošači i dalje mogli bezbrižno uživati u svom omiljenom pivu”, poručio je Filip Rabuzin, direktor marketinga Heinekena Hrvatska.

Ovo je tek jedna od aktivnosti kojima kompanija u ovo izazovno vrijeme nastoji pomoći ugostiteljima u Hrvatskoj. Romina Ivančić, direktorica Sektora prodaje Heinekena Hrvatska, dodala je: “Trudimo se pružiti podršku našim partnerima na različite načine. Završetak lockdowna i povratak u kafiće i barove proslavili smo zajedno time što je svaki naš ugostitelj partner dobio na poklon novu bačvu ili gajbu mnogima omiljenog piva. Educirali smo prodajne predstavnike kako bi se mogli prilagoditi novim uvjetima rada na terenu i svojim znanjem pomoći ugostiteljima. Na svojoj web stranici donosimo razne korisne savjete, preporuke i informacije važne ugostiteljima u vrijeme pandemije, primjerice, kako održavati higijenu u lokalu, kako bolje rukovati opremom pa sve do toga kako digitalizirati poslovanje. S našim partnerom Raiffeisenbank Hrvatska dogovorili smo posebno niske naknade za korištenje POS uređaja kako bi ugostitelji mogli unaprijediti i ubrzati plaćanja. Uskoro planiramo osigurati još neka rješenja koja će im uvelike pomoći u podizanju razine kvalitete rada i boljem kontaktu s gostima.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!