Andreja µvigir_Otvara konferencijuPolaznici Konferencije upoznali su se s novim poslovnim modelima i kontrolerskim metodama te su iz prve ruke mogli čuti iskustva s kontrolingom istaknutih pojedinaca iz vrlo raznovrsnih tržišnih segmenata.

Domaća tvrtka za poslovni konzalting Altius savjetovanje uspješno je realizirala osmu konferenciju o kontrolingu. Konferencija nazvana “Kontroling od efikasnosti do profita” osim pripadnika kontrolerske zajednice okupila je i članove uprave te visoki menadžment mnogih hrvatskih i stranih tvrtki koji su imali priliku upoznati se s novostima i trendovima u svijetu kontrolinga te čuti odgovore na najvažnija pitanja iz kontrolerske prakse.

“Još jedna uspješna konferencija je iza nas. Tema o kojoj su danas predavači, svaki na svoj način govorili bila je usko vezana za ostvarivanje profita, a to je ono čemu stremi svako uspješno poduzeće. Drago nam je da su naši polaznici i ove godine mogli od mnogih uspješnih poslovnih ljudi čuti kako im je kontroling pomogao da savladaju mnoge složene poslovne izazove.“, zaključila je Andreja Švigir, direktorica tvrtke Altius savjetovanje, istaknuvši zadovoljstvo brojem okupljenih te činjenicom da su poruke izrečene na konferenciji unijele optimizam prijeko potreban kontrolerima i menadžerima u današnjim uvjetima poslovanja.

Iz sadržajnog programa konferencije vrijedi istaknuti predavanje Ive Kraljević Licardo, financijske direktorice te Martine Rakić, voditeljice projekata u Diwagner d.o.o, koje su predstavile novi model poslovnog odlučivanja – CANVAS – platno poslovnog modela.

Organizatorica konferencije i polazniciZnanstveni direktor tvrtke In2data d.o.o.,Robert Kopal održao je zanimljivo predavanje naziva Kako nas um hakira ili pogreške u odlučivanju, dok je Helena Međugorac, spec. psihijatar govorila o tome koliko je osobnost menadžera faktor u (ne)uspješnosti poslovanja.

Svoja iskustva s uvođenjem kontrolinga s okupljenima su podijelili i predstavnici uglednih tvrtki Marijana Baričević, voditeljica kontrolinga i Marijan Plaškur, voditelj informatike tvrtke Spin Valis d.d., Dalibor Marijanović, član Uprave DIV grupe te Damir Kvočić, regionalni direktor prodaje međunarodne grupe Storck d.o.o.

Vrijedno je istaknuti da konferencija osim edukativnosti ima i humanitarni karakter, pa je tako dio prihoda od kotizacije za sudjelovanje doniran Zakladi biskup Josip Lang, koja pomaže bolesnim, starim i siromašnim ljudima. Više o zakladi na internet stranicama.