Oralna njega – Dvije trećine udjela za tradicionalne formate

Drogerije i tradicionalni formati trgovine nose 65% ukupne količinske prodaje oralne njege, dok hipermarketi i supermarketi sudjeluju s 35% u ukupnom prometu kategorije.

Kategorija oralne njege obuhvaća četkice za zube, paste za zube i vodicu za ispiranje usta. Analizom nisu obuhvaćeni proizvodi za njegu zubnih proteza i konci za zube.

Nielsenovim panelom maloprodaje obuhvaćeno je tržište Hrvatske koje uključuje hipermarkete (iznad 2.500 m2), supermarkete (301 – 2.500 m2), trgovine mješovitom robom (ispod 300 m2). Panel maloprodaje ne uključuje veleprodaju, Cash&Carry, specijalizirane trgovine, online prodaju, diskontere, tržnice, mesnice i ugostiteljstvo.

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2022. godine, kategorija oralne njege zabilježila je rast količinske prodaje. U strukturi količinske prodaje ukupno 81% udjela pripada četkicama za zube, paste za zube zauzimaju 13%, a vodice za ispiranje usta 6% udjela.

Drogerije i tradicionalni formati trgovine nose 65% ukupne količinske prodaje oralne njege, dok hipermarketi i supermarketi sudjeluju s 35% u ukupnom prometu kategorije. U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2022. godine, vodeća tri brenda nose 38% ukupne količinske prodaje kategorije oralne njege, a oni su (abecednim redom): Colgate, Curaprox i Oral-B.

Prethodni članakTommy gradi logističko-distributivni centar u Dugopolju
Sljedeći članakSvjetsko zlato za dva Aminessova maslinova ulja