OstaloLogistikaTommy gradi logističko-distributivni centar u Dugopolju

Tommy gradi logističko-distributivni centar u Dugopolju

Prije nekoliko tjedana započela je izgradnja novog Tommyjevog logističko-distributivnog centra u poslovnoj zoni Dugopolje. “Ova strateška investicija, jedna od najznačajnijih u više od 30 godina postojanja tvrtke, treba donijeti novi iskorak u poslovanju posebno kroz optimalizaciju i racionalizaciju logističkih procesa, te objediniti nekoliko skladišnih lokacija na kojima sada poslujemo u jednu lokaciju, tehnološki opremljenu prema najsuvremenijim standardima u skladu s kriterijima održivog razvoja”, izvijestili su iz Tommyja.

Dodaju kako je ukupna vrijednost projekta je 45 milijuna eura, a radovi se izvode na zemljištu površine 80.000 četvornih metara, dok će poslovni objekt obuhvatiti 38.000 četvornih metara bruto površine. Planirani skladišni kapacitet je 35.000 paletnih mjesta u nekoliko temperaturnih režima skladištenja, a projekt uključuje i instalaciju solarnih panela na zgradi. Očekuje se da će radovi biti privedeni kraju sredinom 2024. godine, a u poslovnom kompleksu LDC-a radit će približno 250 radnika.

Realizacijom ovako značajne investicije stvorit će se dodatne pretpostavke da daljnji razvoj prodajne mreže Tommyja, jer poslovni planovi podrazumijevaju daljnji rast prihoda i tržišnog udjela, kao i povećanje efikasnosti poslovanja.

“Unatoč složenim gospodarskim okolnostima u kojima poslujemo, Tommy pokazuje da ima investicijski potencijal koji jamči zadržavanje liderske pozicije u Dalmaciji ali i u drugim područjima na kojima su pozicionirana Tommy prodajna mjesta”, zaključuje se u priopćenju dalmatinskog trgovca.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...