U 2018. godini osvježivači zraka bilježe rast količinske prodaje u odnosu na godinu prije, a segmenti koji nose najviše prodaje su kruti i tekući osvježivači s 30% te osvježivači za automobile s 29% količinske prodaje.

Kategorija obuhvaća sve vrste osvježivača prostora, kao što su mirisne svijeće, mirisi za automobile, električni osvježivači, mirisne vrećice, tekući osvježivači, mat gel osvježivači (tablete koje se koriste za elektronski uređaj), ali nisu uključena sredstava protiv moljaca, eterična ulja i mirisni štapići, kao ni osvježivači za WC- školjke.

U 2018. godini, zaključno s prosincem, osvježivači zraka bilježe rast količinske prodaje u odnosu na godinu prije. Segment koji najviše nosi prodaje su kruti i tekući osvježivači s 30% količinske prodaje. Slijede osvježivači za automobile s 29%, sprej 16%, automatski sprejevi 12%, aparatići za struju 6%, koncentrati 5% te ostalo 1%.

Kroz moderne formate (supermarketi, hipermarketi) prodaje se 51% količinske prodaje osvježivača zraka, dok se preostali dio (38%) prodaje kroz tradicionalne formate (trgovine mješovitom robom do 300 m2 prodajne površine i drogerije) te 11% kroz benzinske postaje i kioske.

Vodeća tri brenda u osvježivačima zraka su (abecednim redom): Air Wick, Glade i Wunder Baum koji zajedno čine 50% ukupne količinske prodaje kategorije.