25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 22:46
VijestiZemljaOsnovana zadruga Hrvatski otočni proizvod

Osnovana zadruga Hrvatski otočni proizvod

hrvatski-otocni-proizvod-midiSjedište zadruge je na Visu, a ima 19 osnivača. Cilj zadruge je promocija i plasman otočkih prehrambenih, kozmetičkih, tekstilnih i drugih proizvoda

U cilju što boljeg plasmana proizvoda s oznakom “Hrvatski otočni proizvod” u Splitu je u utorak osnovana zadruga “Hrvatski otočni proizvod” sa sjedištem u Visu, a ima 19 osnivača, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U tom ministarstvu vjeruju da će osnivanje zadruge pridonijeti razvoju projekta “Hrvatski otočni proizvod”, kojeg je pokrenulo 2007. godine, ali isto tako i dobrom plasmanu proizvoda nositelja ove oznake te ostanku stanovništva na hrvatskim otocima.

Oznaku kvalitete “Hrvatski otočni proizvod” (HOP) do sada je dobilo 70 otočnih proizvođača (od kojih pet ekoproizvođača) za 168 proizvoda i proizvodnih linija s 16 otoka. Riječ je o prehrambenim, kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima.

Dobitnicima oznake HOP Ministarstvo pomaže na različite načine u cilju njihovog boljeg pozicioniranja na domaćem i inozemnom tržištu, a ovu oznaku proizvođači dobivaju besplatno.

Ono po čemu je ovaj projekt prepoznatljiv i specifičan je što je riječ o proizvodima vrhunske kvalitete, rađenim u malim serijama i većinom manufakturne proizvodnje.

Zbog tih karakteristika ovaj projekt, koji nema masovno obilježje, a uz elitnost nudi i raznovrsnost, postao je hrvatski brend, ističu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. (H)

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...