centar-lumini-006Otvorenje prvog multipleks kina u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u okviru zabavnog i ugostiteljskog sadržaja Centra Lumini u Varaždinu, održat će se 23. prosinca ove godine, a dan poslije kino službeno započinje s radom, izvijestili su danas iz tog trgovačkog centra.

Eirik Forthun, predsjednik Uprave tvrtke EELD/Verdispar, investitora u Centar Lumini, izjavio je kako osim najavljenog kina u centru pripremaju cijeli niz iznenađenja za posjetitelje povodom otvorenja Luminija.

Cinestar kino u Lumini centru bit će prvo multipleks kino u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a prostirat će se na površini od 1400 kvadratnih metara sa šest kino-dvorana i 3D sustavom. Tri dvorane bit će opremljene RealD 3D tehnologijom, a CineStar će i u Varaždinu predstaviti svoju ultimativnu kino dvoranu, tzv. CineStar eXtreme, s ogromnim platnom premazanim srebrom i jačom ugrađenom tehnologijom. Redovito prikazivanje filmova započet će 24. prosinca, a večer prije bit će upriličen i event svečanog otvorenja kina uz posebne uzvanike i posebne projekcije, ističe se u priopćenju.

U kinu će se prikazivati prosječno 150 novih filmskih naslova godišnje, a osim filmova posjetitelji će moći uživati i u alternativnim sadržajima poput live prijenosa koncerata, opera, baleta i sportskih događanja, objedinjenih pod nazivom “Spektakli u CineStaru”.

“CineStar Varaždin naše je deveto Kino u Hrvatskoj te se njime broj naših dvorana u Hrvatskoj penje na 71, s ukupnim kapacitetom od 12.500 sjedala”, izjavio je Damir Milinić, član uprave i izvršni direktor Cinestara.