Pevec postao profitabilan

Promet Peveca u stečaju u lipnju i srpnju porastao je osam posto a očekuje se da će u čitavoj 2010. godini tvrtka ostati profitabilna. Da je poslovanje krenulo nabolje govori i činjenica da su dobili bankarsku garanciju u visini milijun eura, piše Business.hr.

Pevec Zagreb na Žitnjaku ponovio će 1. listopada otvoriti vrata svojeg trgovačkog centra, jedanaestog u nizu nakon pokretanja stečaja.

“Žitnjak je po prometu bio drugi ili treći Pevec centar, što nas je potaknulo na ponovno otvaranje. U pregovorima s najmodavcem uspjeli smo dogovoriti novi ugovor o najmu 5500 kvadrata, što je nešto manja površina nego prije, ali je zato potpuno izmijenjen izgled centra, koji će biti osjetno uređeniji nego kada je uoči stečaja zatvoren zbog neplaćanja najamnine”, najavljuje Darko Šket, stečajnu upravitelj poduzeća Pevec Zagreb i Pevec Bjelovar, dodajući da je odluku o otvaranju centra i ugovor o najmu prihvatio odbor vjerovnika.

Šket kaže da promet Pevecu raste po stopi od osma posto te je zahvaljujući tome ostvarena dobit na kraju srpnja od 630.000 kuna, a do kraja godine bit će i više. (Business.hr)