Pevec ulazi u šest trgovina Getroa

Tvrtka Pevec i Mercator-H, koji sada posluje u sastavu Agrokor koncerna, potpisali su ugovor kojim trgovačko društvo Pevec ulazi u šest velikih trgovina Getroa, izvijestili su iz Peveca.

Osim gradova Zagreba i Varaždina, čiji će prodajni centri biti zamijenjeni novim i većim prostorima, Pevec već idućega mjeseca otvara nove trgovine u Rijeci i Karlovcu. Stoga se ovih dana užurbano radi na uređenju novih prodajnih mjesta te obuci budućih djelatnika. Iduće godine prodajne centre Pevec dobit će stanovnici zapadnog dijela Zagreba, Rijeke i Dubrovnika.

Iz Peveca navode kako je ovaj potez “veliki iskorak za društvo Pevec, koje snažnim rastom premašuje planove zacrtane u srednjoročnoj strategiji te uspješno gradi poziciju najvećeg i najvažnijeg hrvatskog trgovačkog lanca neprehrambenih proizvoda”.

“Zadovoljni smo što su planovi koje smo imali u srednjoročnom razdoblju već realizirani pa na zahtjev Nadzornog odbora radimo na definiranju nove strategije. Na zadovoljstvo naših vlasnika postižemo dobre poslovne rezultate te ostvarujemo ciljeve. Osim toga, pomažemo hrvatskom gospodarstvu jer ćemo zaposliti gotovo 170 novih radnika. Naglašavam kako će polovica novozaposlenih biti bivši radnici Getroa, koji svoja prava koja su imali u Ugovorima o radu prenose u Pevec”, istaknuo je predsjednik Uprave Peveca Darko Šket.

To potvrđuje i predsjednik Uprave Mercatora-H Tomislav Čizmić koji ističe kako su potpisivanjem ovog ugovora sačuvana postojeća i kreirana nova radna mjesta u trgovinama koje je odlukom AZTN-a kompanija morala dezinvestirati.

“Uz zaposlenike, veliku korist imat će i kupci koji će dobiti novu ponudu te suvremeno opremljena i uređena prodajna mjesta”, naglasio je Čizmić.

U priopćenju se ističe kako ovim ugovorom započinje suradnja dviju kompanija kojima je obostrani interes zaštita domaće i regionalne proizvodnje i očuvanje radnih mjesta.

Podsjetimo, Pevec je prošle godine ostvario rast od 13%, a dobro poslovanje nastavljeno je i ove godine. Trenutačno ukupan broj prodajnih centara društva iznosi 14, te je pokriveno gotovo 90% tržišta Republike Hrvatske, s više od 1000 zaposlenika i planom daljnjeg širenja i rasta. Pevec će već 2015. imati 18 prodajnih centara.

Prethodni članakKTC otvorio hipermarket u Karlovcu
Sljedeći članakMasterCard: Darivanje novca neprikladno i nemarno