Pevex gradi Centralno skladište vrijedno gotovo 13,5 milijuna eura

Skladište će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima

Pevex u Zagrebu na lokaciji Jankomir kreće s izgradnjom centralnog skladišta, odnosno suvremenog logističkog distributivnog centra, vrijednog gotovo 13,5 milijuna eura, izvijestili su iz tvrtke.

Skladište će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima.

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna pozicija budućeg Pevexovog Logističko distributivnog centra, naveli su iz Pevexa.

“Ova godina u znaku je velikih kapitalnih ulaganja koja će sigurno pridonijeti daljnjem zacrtanom rastu i razvoju kompanije”, kazao je Krešimir Bubalo, predsjednik Uprave Pevexa.

Investicijski ciklus, kako je naveo, najznačajniji u proteklih nekoliko godina, započeli su osuvremenjivanjem prodajnog centra u Virovitici, a nastavljaju izgradnjom Centralnog skladišta, prodajnih centara u Poreču i Zaboku te otvaranjem nove trgovine u Vrbovcu.

“Našim investicijama tu nije kraj, jer već smo pri kraju pregovora za još neke lokacije. Cilj nam je u kratkoročnom razdoblju imati 40 prodajnih centara diljem Hrvatske”, istaknuo je Bubalo.

Izvođač radova je Projektgradnja plus iz Slavonskog broda, a predviđen završetak radova je sredina 2024. godine.

Centralno skladište Pevexa na zagrebačkom Jankomiru bit će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakMI Braća Pivac prešla prag od pet posto u Podravci
Sljedeći članakNova HOWtoWOW radionica u Rougemarinu – pet koraka do uspjeha u svijetu promjena!