Trgovački lanac za dom i vrt Pevex u svoje je prodajne centre uveo visokotehnološki sustav zaštite koji, pretežno zahvaljujući donacijama, imaju tek neke bolnice u Hrvatskoj. Kako pojašnjavaju u Pevexu, cilj instaliranih termalnih kamera nije spriječiti ulaz kupcu s mogućim simptomom već ga zaštititi dodatnom opremom.

Mogućnost termalnog snimanja je dobrovoljna za kupce i ako ga ne žele, slobodno se mogu obratiti zaposlenicima Pevexa na ulazu u prodajni centar. Kamere u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih i to na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm.

Kupac neće biti spriječen obaviti kupnju. Naime, na diskretan način će biti informiran o povišenoj tjelesnoj temperaturi kao jednom od mogućih simptoma bolesti COVID-19, sve u svrhu poduzimanja dodatnih mjera kako bi zaštitio svoje zdravlje i zdravlje drugih, jer će mu Pevex za obavljanje kupnje, uz dezinficijens, osigurati i zaštitnu masku te rukavice.

“Pevex je odmah po izbijanju pandemije bio spreman pružiti maksimalnu zaštitu kupaca i djelatnika, a ovo je samo jedan od pokazatelja te namjere. Iako se situacija s pandemijom smiruje, posebice u Hrvatskoj, mi ćemo i dalje biti iznimno fokusirani na zaštitne mjere kako bi se naši kupci i zaposlenici osjećali potpuno sigurno”, poručio je predsjednik Uprave tvrtke, Jurica Lovrinčević.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!