Pevex tradicionalno donirao vukovarsku Pučku kuhinju

Ovo je već peta godina otkako je počela suradnja vukovarske Pučke kuhinje i Pevex, koji mjesečno potpomaže kuhinju s 20.000 kuna

Pevex je u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara u ponedjeljak 14. prosinca 2020. godine potpisao ugovor o donaciji vukovarskoj Pučkoj kuhinji u vrijednosti od 240.000 kuna. Ovo je već peta godina otkako je počela suradnja vukovarske Pučke kuhinje i Pevex, koji mjesečno potpomaže kuhinju s 20.000 kuna što bi značilo da bi do kraja 2021. ukupan iznos donacije do sada iznosio gotovo 1,2 milijuna kuna.

“Pomaganje gradu heroju i njegovim građanima trebala bi biti obaveza svih. Prošle godine smo upravo u Vukovaru otvorili novi, najsuvremeniji prodajni centar te zaposlili 50 novih djelatnika. No imamo dužnost pomoći i onima koji nisu u mogućnosti raditi. Osnovna ljudska potreba je topli obrok i pozivamo sve u Hrvatskoj da zajedničkim snagama osiguramo da ne bude gladnih nigdje u Hrvatskoj”, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora s Pučkom kuhinjom Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa.

Da je Pevex dugogodišnji partner Grada Vukovara na čitavom nizu projekata podsjetiio je i Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Društveno odgovorno poslovanje i sigurnost zajednice
Osim što tradicionalno pomaže rad vukovarske Pučke kuhinje, Pevex se trudi podizati razinu društvene odgovornosti kompanije pomažući potrebite brojnim donacijama kao i financiranjem sportaša i udruga kao što je maratonska plivačica Dina Levačić, Hrvatski paraolimpijski odbor ili Hrvatski boksački savez.

Prethodni članakDeloitte: Pandemijska kriza ubrzat će promjene u poljoprivredno-prehrambenoj industriji
Sljedeći članakRadenska uz pomoć kupaca i zaposlenika zasadila 20.000 stabala