Radenska uz pomoć kupaca i zaposlenika zasadila 20.000 stabala

Uz 10.000 stabala u Pomurju i 10.000 stabala u Dalmaciji, posađeno je još i 240 crvenih hrastova. Posađeni sa srcem, hrastovi će rasti u vrtovima zaposlenika Radenske Adriatic

U razdoblju od kolovoza do listopada, sve prodane boce Radenske Kraljevi Vrelec 1 L doprinijele su sadnji 10.000 stabala u sklopu projekta Kap po kap – šuma, čime je na jedinstven način ostvarena vrlo uspješna suradnja Radenske, njezinih vjernih kupaca i zaposlenika za bolje sutra svih nas – sutra sa srcem. Radenska Adriatic ovu hvalevrijednu akciju održala je i u Sloveniji, gdje je 10.000 stabala posađeno u Pomurju, području čiji je šumski fond oštećen biljnim bolestima i nametnicima.

“Akcije sadnje drveća u Dalmaciji odvijale su se vikendima tijekom jeseni, kada su najbolji uvjeti za sadnju. Volontere smo opremili sadnicama, ali i svom potrebnom opremom. Zbog sigurnosti i učinkovitosti volonterima su pomagali stručnjaci Hrvatskih šuma, članovi HGSS-a, Civilne zaštite i Hrvatske vatrogasne zajednice. Unatoč izvanrednim uvjetima, sadnja je bila uspješna i zahvalni smo na svakoj pojedinoj sadnici Radenske. Priroda se teško može sama obnoviti od mnogih požara koji se svake godine događaju u Dalmaciji – potrebna joj je naša pomoć”, istaknuo je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator kampanje Boranka.

“Uz pomoć naših kupaca ostvarili smo zacrtani cilj, ali zbog epidemioloških mjera naši zaposlenici nisu mogli sudjelovati. ‘Gdje postoji volja, postoji način, izreka je u koju čvrsto vjerujem”, ustvrdio je direktor Radenske Marián Šefčovič. Prihvatio je epidemiološka ograničenja kao izazov i zajedno sa zaposlenicima pronašao rješenje. “Zaposlenici su se zaista radovali sadnji drveća, nismo im mogli oduzeti to veselje. Zato smo pronašli novo rješenje i njime nadogradili kampanju. Priskrbili smo im dodatna stabla i pozvali ih da ih posade u svom vrtu”, objašnjava Šefčovič.

Više od 240 mladih sadnica crvenog hrasta dobilo je svoje mjesto u vrtovima zaposlenika. Sadili su ih svi – od najmlađih članova obitelji do baka i djedova zajedničkim snaga, uz kućne ljubimce koji su najčešće bili nadzornici radova.

Tri crvena hrasta dobila su svoje mjesto i ispred poslovne zgrade Radenske u Boračevoj. “Radensku i ovu prekrasnu prirodu naslijedili smo od predaka. Tri zasađena hrasta simboliziraju sve dobro što radimo u Radenskoj Adriatic s ciljem predavanja brižno zaštićene i njegovane prirode budućim generacijama”, rekao je prilikom sadnje stabala Boštjan Gerlec, direktor lanca opskrbe u Radenskoj.

“Održivost je načelo uzajamnosti između ljudi i prirode. Uzimanje i vraćanje. Ravnoteža. Osiguravanje harmonije između sustava kako bi buduće generacije također mogle uživati u životu koji mi živimo. U dobrom životu. Velika nam je čast i privilegija što svoju mineralnu vodu možemo dobiti iz dubina Zemlje. I ima smisla vratiti joj to. Podržavanjem i stvaranjem dobrih praksi na području zaštite okoliša, naših proizvoda i ljudi. Održivost ostaje vodeće načelo našeg poslovanja”, zaključila je Egle Wehle, direktorica marketinga Radenske Adriatic.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPevex tradicionalno donirao vukovarsku Pučku kuhinju
Sljedeći članakČak 85% muškaraca vjeruje u muško – ženska prijateljstva