P&G obnovio status nositelja Poslodavac Partner certifikata

Izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima P&G potvrđuje još od 2014. godine, a ove godine postigao je iznimne rezultate u području zapošljavanja te zadržavanja i nagrađivanja zaposlenika, objavljeno je iz Selectio grupe koja dodjeljuje certifikat Poslodavac partner

Inovativnim i dobro povezanim HR praksama Procter & Gamble zadovoljio je nove kriterije nezavisnih HR stručnjaka koji čine Poslodavac Partner certifikacijski tim. Izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima P&G potvrđuje još od 2014. godine, a ove godine postigao je iznimne rezultate u području zapošljavanja te zadržavanja i nagrađivanja zaposlenika.

P&G može se pohvaliti svojim HR odjelom koji na razne načine podržava razvojnu kulturu i odgovornost za osobni razvoj. Pomoću potpuno digitaliziranog onboarding procesa koji se može provesti putem P&G Learn platforme, novi zaposlenici brže i jednostavnije postaju dio organizacijske kulture. Za postojeće zaposlenike provode se razna usavršavanja, interne akademije te coaching kako bi razvili i unaprijedili njihove kompetencije u radu.

U svrhu promocije izvrsnog upravljanja ljudskim resursima, te kao odgovor na promjene i izazove u sve zahtjevnijem HR svijetu stručnjaci Selectio grupe, najveće grupacije za savjetovanje u ljudskim resursima, postrožili su kriterije za postizanje certifikata Poslodavac Partner zbog čega je ova godina bila najzahtjevnija godina za sve nositelje certifikata, objavili su iz Grupe.

Metodologija certifikata Poslodavac Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U ovogodišnju reviziju je uključeno više od pedeset vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definirani po uzoru na najbolje svjetske HR prakse.

Certifikacijski tim Poslodavac Partner promatrao je HR sustav kroz employee lifecycle koji prati iskustvo zaposlenika kroz sedam ključnih etapa: privlačenje i zapošljavanje, onboarding i razvoj zaposlenika, angažiranost i zadovoljstvo zaposlenika, transformacija i razvoj, zadržavanje i nagrađivanje, te odlazak (offboarding) i povratak zaposlenika. Ovakva evaluacija po prvi puta jednako promatra dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika.

Danas je Poslodavac Partner proveden u više od dvjesto organizacija iz preko deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela čime je on postao puno više od priznanja.

“Certifikat Poslodavac Partner potvrđuje da naše poslovne prakse i svakodnevno ulaganje u zaposlenike organizaciji donose željene rezultate. Od prvog dana u kompaniji svim zaposlenicima pružamo priliku da pokažu odgovornost, pristupe izazovnim poslovnim zadacima te ponude inovativna rješenja, ali i mogućnost osobnog te profesionalnog razvoja u dinamičnoj okolini za rad. Kontinuirano osluškujemo trendove na tržištu rada te nastavljamo s praksama koje osiguravaju stabilnost organizacije i zadovoljstvo zaposlenika. Priznanja poput Certifikata Poslodavac Partner motivacija su da nastavimo sa zapošljavanjem kvalitetnog kadra te podižemo ljestvicu sebi, ali i drugima u ovoj industriji”, rekla je Vedra Regul Erent Ondrušek, voditeljica ljudskih resursa u P&G-u.

“Velika je čast ponovno se naći u krugu najboljih hrvatskih poslodavaca. Priznanje Poslodavac Partner od iznimne je važnosti jer je proizašlo iz ocjenjivanja zadovoljstva naših zaposlenika. Ponosni smo što i na lokalnoj razini zaposlenicima pružamo kvalitetu rada kao i u drugim P&G uredima, odnosno zadržali smo kvalitetu rada koja je utkana u srž naše kompanije. Ovo prestižno priznanje nam je samo poticaj da u budućnosti budemo još bolji”, rekla je Nikolina Silov Konjevoda, generalna direktorica Procter & Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakTamara Maćašović dio novog PwC-ovog regionalnog vodstva
Sljedeći članakBorzan: 70 posto građana ne vjeruje ekološkim tvrdnjama na proizvodima