philips-42pfl6805_1Na predstavljanju energetskih etiketa za TV prijemnike Philips je s Econova LED TV prijamnikom osvojio najveće priznanje za energetsku učinkovitost

Dizajniran uzimajući u obzir budućnost Econova LED TV 42PFL6805, koji je ujedno proglašen od strane prestižne organizacije EISA (European Imaging & Sound Association) najzelenijim TV prijemnikom na europskom tržištu, može se pohvaliti s još jednom nagradom za ekološku učinkovitost.

Na predstavljanju energetskih etiketa za TV prijamnike Philipsov Econova LED TV osvojio je najveće priznanje energetske učinkovitosti pri čemu mu je dodijeljena najzelenija A+ klasifikacija.

Osim što se Philips može pohvaliti s energetski najučinkovitijim Econova LED TV-om, svi novi modeli televizora ovog proizvođača kvalificirali su se za zelene EU energetske etikete A, B ili C, što Philips čini liderom energetske učinkovitosti u TV industriji.

Osim minimalne potrošnje energije Philips također nastavlja s unapređivanjem reciklirajućeg procesa pri čemu uključuje sve više reciklirajućeg materijala u proizvodnji novih televizora s namjerom što većeg doprinosa održivijem okolišu, ističu iz tog proizvođača.

Kako bi ekološki osviještenim kupcima što više olakšao potragu za energetski najodrživijim televizorom Philips se pobrinuo da svaki novi model televizora ima svoju energetsku iskaznicu s podacima o energetskoj učinkovitosti.

Naime, uzimajući u obzir značajnu ulogu televizora u energetskoj potrošnji svakog EU kućanstva, te dosadašnjih nepodudarnosti od raznih proizvođača u samoj procjeni ekološke prihvatljivosti njihovih proizvoda, EU je novom etiketom energetske učinkovitosti odlučila poboljšati zeleni aspekt u proizvodnji novih televizora pri čemu očekuje godišnju energetsku uštedu od 6,5 milijardi eura do 2020. godine.

Od ostalih inovacija iz Philipsa ističu daljinski upravljač na solarno napajanje za novi Econova LED TV, što znači da više nema zamjene ili bacanja baterija, već posjeduje vlastitu solarnu ćeliju s ugrađenim akumulatorom koji se napaja sunčevom svjetlošću.

Uključujući najnapredniju LED tehnologiju, ovaj televizor je izrađen od reciklirajućeg materijala i smanjuje energetsku potrošnju čak do 60 posto koji uz dodatnu pogodnost prekidača za potpuno isključivanje ostvaruje nultu potrošnju energije.

Bez obzira na maksimalno energetski održivu izvedbu, Econova LED TV odiše kvalitetom zahvaljujući kućištu od vrlo kvalitetnog recikliranog aluminija čime dokazuje da održivost i vrhunski krajnji proizvod u potpunosti mogu ići ruku pod ruku, poručuju iz nizozemskog proizvođača.

Novi model Philipsovog televizora može se kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama s tehničkom opremom, a okvirna cijena je 10.299,00 kn.