Tradicionalna, 33. po redu kulinarsko-turistička manifestacija “Kaj su jeli naši stari” održat će se od 23. do 25. kolovoza u Vrbovcu. Glavni organizator je Turistička zajednica grada Vrbovca, dok je i ove godine PIK Vrbovec generalni sponzor događanja, izvijestili su iz ove mesne industrije.

Izrazitu povezanost s krajem u kojem posluje PIK Vrbovec, osim što zapošljava velik broj Vrbovčana, nastoji pokazati i podržavanjem lokalnih događaja poput ove manifestacije.

Tako već 33. godinu za redom prati manifestaciju “Kaj su jeli naši stari” koja je izrasla u  jednu od najvažnijih gastronomsko-kulturnih manifestacija u Hrvatskoj.

PIK Vrbovec u programu manifestacije “Kaj su jeli naši stari” sudjeluje s organizacijom gastro spektakla “Svatovski gulaš s domaćim trgancima“ i “Vrbovečki roštilj“ te s dobrotvornom akcijom “Vaša i PIK-ova kuna za pomoć Dnevnom centru Stančić u Vrbovcu“ s čime PIK želi dati svoj doprinos pomoći najpotrebnijima vrbovečkog kraja.

Gastronomske specijalitete pripremat će najbolji hrvatski kuhari predvođeni s majstorom kuharom Brankom Ognjenovićem.

Dobrotvorna akcija “Vaša i PIK-ova kuna za pomoć Dnevnom centru Stančić u Vrbovcu“ održat će se u subotu 24. kolovoza i nedjelju 25. kolovoza, a tijekom nje će posjetitelji uz dobrovoljan prilog moći degustirati specijalitete pripremljene od 200 kilograma teške PIK Mortadele pod vodstvom poznatog kuhara Branka Ognjenovića.

Sav prikupljen novac bit će doniran Dnevnom centru Stančić u Vrbovcu, a na svaku prikupljenu kunu će PIK Vrbovec dodatno pokloniti 1 kunu te time potvrditi senzibilitet i brigu za lokalnu zajednicu, navodi se u priopćenju PIK-a Vrbovec.