pik-vrbovec-kaj-su-jeli-nasi-stari-largeVeć trideset i jednu godinu PIK Vrbovec podržava manifestaciju “Kaj su jeli naši stari” koja se svake godine održava krajem ljeta i privlači brojne posjetitelje u vrbovečki kraj.

Ovogodišnja turističko-kulinarska manifestacija još jednom je potvrdila da je trodnevno događanje, koje je svečano otvoreno 26. kolovoza te je zatvoreno uz vatromet 28. kolovoza, najznačajniji turistički proizvod Vrbovca.

Kao generalni sponzor PIK je osmislio zabavni program koji je ove godine imao i humanitarni karakter.

Brojni posjetitelji su u subotu podržali humanitarno događanje “Vaša i PIK-ova kuna za djecu s posebnim potrebama Centra za rehabilitaciju Stančić” kada se degustirala PIK mortadela od 120 kilograma, a za svaku doniranu kunu prilikom degustacije PIK je donirao svoju kunu.

Velika mortadela nestala je u rekordnom roku te je PIK ponosan na izniman rezultat humanitarne aktivnosti. Događanje je s kulinarskim savjetima kako spremiti ukusne sendviče s mortadelom uveličao akademik kulinarstva, majstor kuhar gospodin Branko Ognjenović.
a
Zadnji dan manifestacije, u nedjelju 28. kolovoza, posjetitelji su imali priliku kušati mesne delicije PIK Vrbovca. Vrhunski majstori roštilja “Liga malog nogometa” iz Slavonskog Broda, koji su ujedno ovogodišnji pobjednici roštiljade koju je organizirao Narodni radio uz PIK Vrbovec, za posjetitelje su uz mentorstvo gospodina Branka Ognjenovića ispekli najukusniji roštilj – s najboljim PIK grill asortimanom.

Osim u kulinarskoj tradiciji vrbovečkog kraja i štruklijadi “Mamica su štrukle pekli” posjetitelji su i ove godine uživali u kulturnim manifestacijama, izložbama, koncertima Urbana, grupe Vatra, Crvene jabuke, Gazda, Jelene Radan i grupe Meritas, a od sportskih događanja najviše interesa pobudila je utakmica održana povodom 50. godišnjice NK Gaj u kojoj su veterani kluba odmjerili snage s NK Dinamom.

Kako se dobar glas daleko čuje manifestaciju koja čuva tradiciju starinskih običaja i jelovnika svake godine posjeti sve više posjetitelja željnih tradicionalnih mesnih receptura PIK Vrbovca, domaćih kolača spravljenih po receptima naših baka te vina domaćih vinara. Kako bi put u vrbovečki kraj bila posebna avantura, za posjetitelje iz Zagreba organiziran je vlak “Potepuh” za koji se tražila karta više.