29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 12:51
VijestiZemljaErste i Nikica Valentić grade logistički centar vrijedan 55 milijuna eura

Erste i Nikica Valentić grade logistički centar vrijedan 55 milijuna eura

logisticki-centar-jastrebarsko-large-midiOsnovali smo zajedničku tvrtku Immorent Lambda u kojoj Niva inženjering ima 30 posto udjela, a zaduženi smo za projektiranje i nadzor, kazao je Valentić za www.banka.hr, te najavio dovršenje projekta za kraj 2012.

Na području grada Jastrebarsko do kraja 2012. niknut će jedan od najvećih logističkih parkova u Hrvatskoj, Immopark Zagreb – Jastrebarsko, što je ujedno i jedna od najvećih investicija u Hrvatskoj.

Greenfield investiciju vrijednu 55 milijuna eura u srijedu će predstaviti partneri u projektu, Immorent, tvrtka za nekretninski biznis u vlasništvu Erste grupe, te Nikica Valentić, bivši hrvatski premijer, čija tvrtka Niva ima udio u projektu.

Logistički park koji će se sastojati od golemih hala za skladištenje gradit će tvrtka Zagorje Tehnobeton, a njegovim završetkom otvorit će se 100 novih radnih mjesta i zaposliti toliko radnika.

“S Erste bankom radimo već godinama, a sada smo za potrebe projekta osnovali zajedničku tvrtku Immorent Lambda d.o.o. u kojoj Erste Group Immorent International Holding ima 70 posto, a Niva inženjering 30 posto udjela.

Logistički park koji će se sastojati od pet hala gradit će se najvjerojatnije u dvije faze, s tim da bi prva bila gotova do veljače 2012. ukoliko se naravno ne pogorša situacija na tržištu, dok bi cijeli projekt trebao biti završen do kraja sljedeće godine.

Voditelj projekta je Immorent, a Niva je zadužena za projektiranje i nadzor. Već imamo dogovore i predugovore sa zakupcima za otprilike 30 posto kapaciteta skladišnih prostora koji će se graditi u prvoj fazi”, kazao je ekskluzivno za www.banka.hr Nikica Valentić. On je također istaknuo da će 90 posto materijala koji će se koristiti u gradnji biti domaćeg porijekla.

Ova je investicija posebno važna i za Grad Jastrebarsko koji je dosta uložio u infrastrukturu parka.

“Projekt Immopark Jastrebarskom će donijeti povećanje broja zaposlenih, pa će tako rezultati ove investicije biti vrlo brzo mjerljivi.

Ona je značajna ne samo za jaskansko gospodarstvo već i šire, jer će u Poduzetničkoj zoni Jalševac u Jastrebarskom samo u prvoj fazi ovog projekta biti uloženo preko 20 milijuna eura”, kazao je za www.banka.hr gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović.

Prema njegovim riječima Grad Jastrebarsko nastavit će s ulaganjima u infrastrukturu svoje Poduzetničke zone, u koju je samo u prošloj i ovoj godini uloženo više od 3,7 milijuna kuna.

“Ova investicija potvrđuje da su ulaganja lokalne samouprave u zone, kao i rad na promociji Jaske kao mjesta poželjnog za investicije, koje ima najbolje opremljenu zonu u Zagrebačkoj županiji, model koji vodi povećanju broja investicija i gospodarskom oporavku”, kazao je Zmajlović. (Bankamagazin)

Najnovije objave

Stanić za kontrolni paket Bihaćke pivovare izdvojio nešto više od pola milijuna eura

Sukladno realiziranoj cijeni kompletna vrijednost Bihaćke pivovare je nešto manje od 2 milijuna KM Svjetlan Stanić preuzeo je nešto više od 50 posto dionica Bihaćke...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...