Pivovarna Laško izgubila 10,7 milijuna eura

Slovenska pivovara uspjela je povećati prihode od prodaje i reprogramirati dio dospjelih obveza, no dobit u prvom tromjesečju im je izmakla

Grupa Pivovarne Laško je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila prihode od prodaje u visini 50,8 milijuna eura, 1,6 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, uz 10,7 milijuna eura gubitka, unatoč 2,2 milijuna eura dobiti iz poslovanja, objavili su iz te kompanije a prenosi Delo.

Na domaćem tržištu Laško je ostvarilo prihod od prodaje od 43,1 milijuna eura, a na stranom tržištu su prihodi od prodaje proizvoda i usluga u usporedbi s prvim prošlogodišnjim kvartalom porasli 15,9 posto, i iznose 6,7 milijuna eura.

Rast prihoda na stranom tržištu posljedica je povećane količinske prodaje vlastitih i trgovačkih robnih marki. Rezultat intenzivnih pregovora uprave Laškog s 18 banaka vjerovnica je i potpisivanje sporazuma o restrukturiranju i mirovanju iz travnja ove godine. Sporazumom je i većina kredita tvrtke reprogramirana do kraja 2016. godine.

Taj dogovor, tvrde u upravi Laškog, znači prekretnicu za dugoročnu stabilnost kompanije i grupe. (Banka.hr / Delo.si)

Prethodni članakIgor Đurić novi predsjednik Udruženja osiguravatelja HGK
Sljedeći članakEkonomska klima u Hrvatskoj poboljšana