Plenković: Konverzija bez troškova za građane i poduzetnike

"Generalni koncept bio je da se konverzija kuna u eure dogodi bez troškova za građane i poduzetnike", kazao je premijer Plenković dodavši kako će riješiti i pitanje javnobilježničkih pristojbi koje poduzetnici moraju plaćati pri konverziji temeljnog kapitala

Premijer Andrej Plenković istaknuo je u utorak na saborskom Aktualnom prijepodnevu kako je kod uvođenja eura koncept takav da se konverzija dogodi bez troškova za građane i poduzetnike.

“Generalni koncept bio je da se konverzija kuna u eure dogodi bez troškova za građane i poduzetnike”, kazao je Plenković dodavši kako će riješiti i pitanje javnobilježničkih pristojbi koje poduzetnici moraju plaćati pri konverziji temeljnog kapitala.

“I to ćemo riješiti, da i tih 2.400 kuna ne bude teret”, najavio je Plenković odgovarajući na upit Ivane Posavec Krivec (Socijaldemokrati).

To je važno za 140 tisuća poduzetnika, dali ste ovdje javno obećanje da poduzetnici neće imati trošak, držati ću Vas za riječ, odgovorila mu je Posavec Krivec.

Anka Mrak-Taritaš (GLAS) postavila je premijeru pitanje o Agrokora odnosno Foretenovi ustvrdivši kako se nakon više od pet godina na razvalinama Agrokora stvara “novi Agrokor” a na vrh je isplivalo ponovno ime Pavla Vujnovca. “Je li sve vodilo tome da stvorite svoj Agrokor i svojeg Todorića”, upitala je.

Plenković je ponovio kako je ‘lex Agrokorom’ spašeno hrvatsko gospodarstvo, OPG-ovi, dobavljači i da pri tom ne vidi problem što se vlasništvo prenosi s jednog subjekta na drugi. “Kompanija Fortenova je privatna, a ne državna i suvlasnici raspolažu s udjelima kako hoće, Vujnovac i njegova kompanija je samostalna i samoinicijativno je kupovala dionice od drugih”, odgovorio je Plenković zastupnici GLAS-a.

“A što se tiče ovih koji tvrde da su kupili udio od Sberbanke to ćemo vidjeti kada se konsolidiraju sve informacije tko je i što je tu i za čiji račun i zašto tako netransparentno, kakve su to transakcije, vrlo neobične i bizarne”, dodao je Plenković.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakVraća se BAŠ NAŠ Advent
Sljedeći članakInflacija u Crnoj Gori skočila na 16,8%