Pobjeda kumica: Sir i vrhnje ostaju

Sir i vrhnje i dalje će se prodavati na zagrebačkim tržnicama, potvrdio je gradonačelnik Milan Bandić koji je jutros obišao prodavačice na Dolcu

Sir i vrhnje i dalje će se prodavati na zagrebačkim tržnicama. Potvrdio je to gradonačelnik Milan Bandić, koji je jutros obišao prodavačice na Dolcu. Tržnice su uložile žalbu na zabranu prodaje i danas bi trebala stupiti na snagu odgoda rješenja koja vrijedi devedeset dana. Gradonačelnik je poručio da će krivci odgovarati za propuste, a do tada će Tržnice žurno nabaviti 37 hladnjaka.

“Ja se neću sad vraćati previše u povijest o tome. Novi šef podružnice Tržnica riješit će pitanje tko je odgovoran što od studenog prošle godine nije to napravljeno što je trebalo napraviti. Ja samo mogu zahvaliti resornom ministarstvu i ministru Milinoviću na razumijevanju”, rekao je Bandić.

Po rješenju sanitarne inspekcije, sir i vrhnje se može, po pravilniku o higijeni hrane, prodavati u zatvorenim i rashladnim vitrinama, na temperaturi između četiri i osam stupnjeva.

Kumice, koje su jučer prosvjedovale besplatno dijeleći sir i vrhnje jer je rješenje o zabrani prodaje stupilo na snagu, zahvalile su gradonačelniku, novinarima i svima drugima koji su im, kako su rekle, omogućili da mogu i dalje prodavati sir i vrhnje.

No ono što tek čeka Zagreb, Koprivnica je riješila prije 10-ak godina. Med, jaja, sir i mliječni proizvodi na gradskoj se tržnici ne prodaju na otvorenom. Većina već godinama ima i rashladne vitrine. Zadovoljne su i kumice i kupci. (HRT)