Počelo deveto izdanje projekta Lijepa naša Sava

Lijepa naτa Sava 2016 (2)Konferencijom za medije održanom u Županji počelo je deveto izdanje društveno odgovornoga projekta Lijepa naša Sava. Ovogodišnje izdanje projekta održat će se tijekom svibnja, lipnja i srpnja u četirima gradovima uz rijeku Savu, Županji, Zagrebu, Sisku i Slavonskome Brodu, a obuhvatit će savske sajmove te brojne kulturne, turističke i rekreacijske sadržaje koji imaju za cilj promicanje svijesti o važnosti očuvanja rijeke Save i povratka građana na nju te poticanje održivoga gospodarstva i ekoturizma.

Otvaranju ovogodišnjeg projekta Lijepa naša Sava prisustvovali su predstavnici partnera uključenih u projekt: Sanja Genzić Jurišević, voditeljica Službe vodne politike i međunarodne suradnje u Ministarstvu poljoprivrede, Marina Ivica Matkovac, voditeljica Službe pravnih i međunarodnih poslova u Sektoru unutarnje plovidbe Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Snježana Brzica, pomoćnica ministra turizma, Davorin Piha, voditelj Vodnogospodarske ispostave za mali sliv “Brodska Posavina” iz Hrvatskih voda, Goran Šukalo, savjetnik za sigurnost plovidbe u Tajništvu Međunarodne komisije za sliv rijeke Save, županjski gradonačelnik Davor Miličević, ujedno i predstavnik grada u kojemu se održava prvi Savski sajam te Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Na konferenciji za medije okupljeni partneri izrazili su zadovoljstvo što se projekt Lijepa naša Sava održava već devetu godinu te uspješno promiče jedinstvene društvene, kulturne, prirodne, tradicijske i turističke sadržaje na područjima uz rijeku Savu.

Naglašeno je da je projekt preko mnogobrojnih savskih sajmova i raznolikih sadržaja uspio u namjeri vraćanja građana rijeci Savi te promidžbi velikoga potencijala ekološki održivoga kontinentalnog turizma. Istaknuto je i da projekt Lijepa naša Sava ima važnu ulogu u promicanju zaštite vodnoga bogatstva rijeke Save i u poticanju ekonomski održivoga razvoja na područjima uz rijeku.

Lijepa naτa Sava 2016 (4)Nizom radionica projekt već devet godina nastoji potaknuti svijest građana o važnosti zaštite rijeke Save te ukazati da je voda život i veliko bogatstvo koje se treba očuvati. Partneri projekta na kraju su konferencije iskazali želju za sudjelovanjem te podržali organizaciju jubilarnoga, desetoga izdanja projekta koji će se održati sljedeće godine.

Nakon Savskoga sajma u Županji projekt se nastavlja održavanjem Savskoga sajma na zagrebačkome Bundeku od 3. do 5. lipnja u okviru međunarodne vrtne izložbe Floraart. U sklopu projekta ove će godine biti otvorena i sezona Savskoga raftinga Lijepa naša Sava, prvoga turističkoga i rekreacijskoga sadržaja na Savi u Zagrebu tijekom kojega će svi znatiželjnici moći pod stručnim vodstvom uživati u nesvakidašnjemu pogledu na grad na dionici od Jankomira do Bundeka.

U okviru ovogodišnjega projekta 3. i 4. lipnja bit će održan tradicionalni Parlament mladih koji će u Parku prirode Lonjsko polje okupiti pedesetak srednjoškolaca iz četiriju država savskoga slijeva. Oni će tijekom zajedničkog rada dati svoju viziju razvoja Save, a posebna će tema kojom će se baviti biti poplave.

Savski se sajam ove godine ponovno vraća u Sisak, u kojemu će se održavati tijekom 18. i 19. lipnja, a projekt se zatvara posljednjim sajmom u Slavonskome Brodu koji se održava 1. srpnja. Obrazovni i drugi sadržaji povezani s projektom trajat će do kraja godine, a moći će ih se pratiti na projektnoj stranici na Facebooku i na novoj mrežnoj stranici Lijepa naša Sava.

Prethodni članakSredstva za pranje i održavanje rublja – TV oglašavanje: Za četvrtinu manje ulaganje
Sljedeći članakPepsi smanjuje razinu šećera do 2020. godine