Svečanom konferencijom za medije, koja je održana 17. prosinca 2013. godine u Hrvatskom Caritasu u Zagrebu, završena je velika humanitarna akcija “Pomagati je lako!” koju su zajednički provodili trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas.

Na konferenciji je objavljeno da je u ovoj plemenitoj akciji na nacionalnoj razini prikupljeno čak 65 tisuća proizvoda, a predstavnici Lidla i Caritasa osvrnuli su se na četiri godine dugu suradnju i mnoge uspješne humanitarne projekte. Također, Lidl je ovom prilikom dodatno uručio donaciju u vrijednosti 100.000 kuna, kako bi siromašnim obiteljima božićne blagdane učinio što ugodnijima.

O rezultatima i uspješnosti provođenja ovogodišnje akcije “Pomagati je lako!”, ali i o dugogodišnjoj suradnji Lidla i Hrvatskog Caritasa kroz druge projekte, na konferenciji su govorili predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Boris Lukšić, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije vlč. Ivica Jurišić, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i tajnica Caritasa Gospićko-senjske biskupije Ivana Bilen.