Hrvatska gospodarska komora i ove godine nastavlja najveću nacionalnu akciju “Kupujmo hrvatsko”, kao i akciju “Vrijedne ruke” koje će se od svibnja do rujna održati u dvadeset hrvatskih gradova.

kupujmo-hrvatsko-akcija-largeAkcija “Kupujmo hrvatsko”, koja se provodi već 14 godina, nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta. Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima.

Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

Od prošle godine se u sklopu “Kupujmo hrvatsko” održava i akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

“Trenutna tržišna situacija zahtijeva više nego ikad poticaj za kupnjom domaćih kvalitetnih proizvoda. Proteklih su godina građani iskazali izniman interes za akcije ‘Kupujmo hrvatsko’ i ‘Vrijedne ruke’, što daje poticaj HGK za daljnji razvitak i unaprjeđenje akcija”, kazala je koordinatorica akcije i direktorica Sektora za trgovinu HGK Milica Rakuša-Martulaš.

Raspored akcija po gradovima pogledajte na poveznici.