Podravka juhe na tržištu su prisutne od davne 1957. godine kada su četiri juhe predstavljene na jesenskom Zagrebačkom velesajmu – to su bile prve juhe u vrećici na tržištu tadašnje Jugoslavije.

Važno je napomenuti kako je pojava prvih Podravka juha označila pravu kulinarsku revoluciju na ovim prostorima. Program “10 novih juha” predstavljen 1961. godine postavio je temelje za budući razvoj asortimana Podravka juha, ali je bio i poticaj za kreativnost i razvoj ostalih Podravkinih proizvoda.

Podravka asortiman u maloprodaji broji 28 raznovrsnih okusa bistrih juha, osam aromatičnih okusa bogatih krem juha i šest vrsta instant juha Fini-Mini.

Posebno mjesto imaju Kokošja i Goveđa juha s tjesteninom, klasične juhe koje su lansirane na tržište još davne 1958. godine, ali i danas čine značajan udio u prodaji na svim tržištima na kojima su prisutne.

“Ključne vrijednosti koje Podravka pruža svojim potrošačima upravo su domaći i prepoznatljiv okus, duga tradicija, distribucija te odličan omjer cijene i kvalitete”, navode iz tvrtke.

Novost u asortimanu su Podravka dječje juhe i Talianette. Juhica pričalica, Juhica zvjezdica, Juhica okruglica i dvije Talianette, Špageti mljacketi i Tjestenina smazolina, proizvodi su blagog okusa prilagođenog upravo djeci, a brze i jednostavne pripreme.