Uprava Podravke prošli je tjedan donijela odluku o novom zbrinjavanju viška radnika, javljaju iz te tvrtke. Nakon savjetovanja s Radničkim vijećem izradit će se program zbrinjavanja.

Kako piše Lider, predlažu se dva modela zbrinjavanja, onaj uz stimulativne otpremnine prilikom kojeg radnik ne bi odrađivao otkazni rok, te kroz zakonsku proceduru otkaza koji uključuje otkazni rok i otpremnine u skladu s odredbama Zakona radu.

Što se tiče moguće stimulativne otpremnine, Uprava Podravke navodno predlaže iznos od 5.000 kuna po godini staža, no izvor iz Podravke pak kaže kako se još ni približno ne može govoriti o visini otpremnine, jer da će se o tome tek savjetovati s Radničkim vijećem.

Predsjednica Radničkog vijeća Podravke Ksenija Horvat rekla je kako ih iz Uprave još nitko nije kontaktirao u vezi zbrinjavanja viška radnika, ali vjeruje kako će se o tome uskoro razgovarati.

Do sada je kroz proces restrukturiranja Podravke, odnosno od dolaska Zvonimira Mršića na čelo kompanije, zbrinuto 600-tinjak radnika. (Banka.hr)