I Podravka je postala dio globalne inicijative kojom se pomaže oboljelima od ALS-a. Poziv da sudjeluje u izazovu primio je član Uprave Podravke Miroslav Klepač kojem je nominacija stigla  za vrijeme Renesansnog festivala u Koprivnici, čiji je Podravka partner.

Miroslav Klepač obukao je kmetsku odjeću i na izazov odgovorio u renesansnom stilu, na “kmetskoj stolici” koja je za vrijeme održavanja renesansnih sajmova služila za zabavu.

Riječ je o globalnoj kampanji za prikupljanje donacija za borbu protiv Amiotrofične lateralne skleroze (ALS). Kampanja se 2012. godine proširila iz Bostona, kada je igraču bejzbola Peteu Fratesu dijagnosticirana ova bolest.

Kako bi se i dalje širila svijest o ovoj bolesti i prikupilo što više sredstava za liječenje oboljelih, Miroslav Klepač je za izazov nominirao potredsjednika Agrokora, financijskog direktora Atlantic Grupe te direktoricu Zagrebačke burze.

U Hrvatskoj se donacije za pomoć oboljelima prikupljaju na žiro račun Udruge Neuron koja okuplja oboljele od ALS-a te njihove obitelji.