Sporazum je potpisan za period od 2012. do 2014. godine, a odnosi se na suradnju u realizaciji otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja

Ministar branitelja Predrag Matić i predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić potpisali su Sporazum o suradnji za period od 2012. do 2014. godine kojim je ugovorena suradnja u realizaciji otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja, izvijestili su iz Podravke.

Kako se navodi, potpisani Sporazum nastavak je suradnje Ministarstva branitelja, braniteljskih zadruga i Podravke započete 2009. godine. U okviru te suradnje zadrugama hrvatskih branitelja omogućen je otkup proizvoda, redovito plaćanje te sigurno tržište za plasman proizvoda.

Braniteljske zadruge značajan su čimbenik ukupnog zadrugarstva i proizvodnje u Hrvatskoj pa je Ministarstvo branitelja zadovoljno što još jednom može omogućiti realizaciju projekata koji će doprinijeti poboljšanju ekonomskog standarda branitelja, ali u konačnici dovesti i do smanjenja uvoza, navodi se u priopćenju.

Podravka je dosad otkupila 1157 tona uglavnom sirovine voća i povrća, a iznos dosad sklopljenih ugovora između braniteljskih zadruga i Podravke iznosi više od četiri milijuna kuna.

Podravka će, osim otkupom sirovine, braniteljske zadruge potpomagati i potrebnom stručnom pomoći u poljoprivrednoj proizvodnji. Iz koprivničke tvrtke ističu kako su spremni proširiti suradnju te pomoći i u području razvoja proizvoda i daljnjeg širenja tržišta.